Belçikalı Bakan Açıklaması 'Puigdemont'a Sığınma Verilebilir'

Belçika Mülteci ve Göç Bakanı Theo Francken, İspanya’da merkezi hükümetin görevden aldığı Katalan lider Carles Puigdemont’a sığınma hakkı verilebileceğini söyledi.

Belçika Mülteci ve Göç Bakanı Theo Francken, merkezi hükümetin Katalonya’nın tek taraflı bağımsızlık ilan etmesinin ardından görevden aldığı Katalan lider Carles Puigdemont ile ilgili açıklama yaptı. Belçika kanalına konuşan Belçikalı Bakan, siyasi olarak tehdit edildiğini düşünen Katalanların Belçika’ya sığınma talebinde bulunacağını ifade ederek, Katalan lider Carles Puigdemont’a da sığınma hakkı verilebileceğini belirtti.

Theo Francken, “Puigdemont, henüz bir iltica talebinde bulunmadı. Her şey çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Puigdemont’a sığınma hakkı verilebilir. Gelecek günlerde neler yaşanacağını göreceğiz” dedi.

Belçika’nın Avrupalılara sığınma hakkı tanıyan nadir ülkelerden olduğunu sözlerine ekleyen Francken, Katalan liderin ülkesine sığınması halinde yasalar gereğince Puigdemont’un İspanya’ya iade edilmeyeceğini belirtti.

Kaynak: İHA