ETO Heyetinin Kosova Ziyareti

Prizren Başkonsolosu Evcit: 'Türkiye yoğunlukla Kosova'ya ihracat yapıyor. Kosovalılar da Türkiye'de büyük ticaret gerçekleştiriyor'

Kosova'nın Prizren kentinde düzenlenen iş formuna katılmak için kentte bulunan Eskişehir Ticaret Odası (ETO) heyeti, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit'i makamında ziyaret etti.

Evcit, kabulünde yaptığı konuşmada, genç nüfusa sahip Eskişehir'in bu yönüyle Türkiye'nin en şanslı kentlerinden olduğunu vurguladı.

Eskişehir'in ekonomik açıdan Türkiye'nin gelişmiş kentleri arasında yer aldığını ifade eden Evcit, şöyle konuştu:

"Eskişehir'in üretimi, ihracatı gibi özellikleri Kosova'dan çok daha fazla. Kosova, Türkiye için çok önemli bir ülke. Türkiye, tarihsel ve kültürel bağları dolayısıyla Kosova'da olmak zorunda. Avrupa'nın geçiş noktasında bulunan bir ülke. Balkanlar'ın merkezinde bir yer. Türkiye'nin önemli şirketlerinin Kosova'da altyapı yatırımları var. Türkiye yoğunlukla Kosova'ya ihracat yapıyor. Kosovalılar da Türkiye'de büyük ticaret gerçekleştiriyor. Türkiye'nin Kosova ile siyasi ilişkileri de var. Türkiye, Kosova'yı ülke olarak tanıyan 4. ülke. İki ülkenin başlattığı 500 yıllık bir zaman dilimi var."

ETO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Işık ise Eskişehir'in sanayi ve öğrenci kenti olduğunu söyledi.

Eskişehir'de savunma sanayi yatırımlarının ve hizmet sektörünün önemli gelişmeler yaşandığını anlatan Işık, "Lokasyon olarak şanslı bir kentiz. Biz Eskişehir'i anlatmak için Prizren İş Formu'na katıldık. Kentimizi burada anlatıp, ülkemize döneceğiz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından heyet, Evcit'e hediye takdim etti.

Kaynak: AA