TŞOF Başkanı Apaydın Açıklaması

'Araçların yenilenmesi ile hizmet kalitesi artacak, turizm ve ekonomiye büyük katkı sağlanacak'.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, araçların yenilenmesi için ucuz kredi beklediklerini belirterek, 'Araçların yenilenmesi ile hizmet kalitesi artacak, turizm ve ekonomiye büyük katkı sağlanacak.' ifadesini kullandı.

Apaydın, ticari araçların ÖTV alınmadan yenilenmesine ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada, kanunun çıkması için 2004 yılından bu yana mücadele ettiklerini vurguladı.

Söz konusu kararın çıkmasında emeği geçenlere teşekkür eden Apaydın, 'Bu süreçte tüm ticari araçlarımızı uygun fiyat ve kredilerle yenilemek en büyük arzumuz. Ticari araçların yenilenmesi ile vatandaşa verilen hizmet ve kalite de artmış olacak. Turizme olumlu yansıyacağından ülkemizin imajına büyük katkısı olacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Apaydın, araçların değişimi için 30 Haziran 2019'a kadar süre verilmesiyle otomobil fabrikalarının taleplere zamanında cevap verebileceğinin de altını çizen Apaydın, şunları kaydetti:

'Sürenin uzun tutulması ile aracını yenileyecek esnafımızın sayısı en az yüzde 20-25 artış gösterecektir. Araçların yenilenmesi, ekonomide iyileşme ve aynı zamanda işsizliğin düşmesine sebep olacaktır. Bu alanda her kesimin üzerine düşen görevi yapması sevindiricidir. Bankalarımızdan da şoför esnafımıza yardımcı olacak kredi çalışması bekliyoruz. İlk araç alımında, yolcu taşımacılığında kullanılan motor silindir hacmi 1600 santimetre küpü geçmeyen otomobil türü araçlarda yüzde 45, minibüslerde yüzde 9, midibüslerde yüzde 4, otobüslerde yüzde 1 ve ticari yük taşımacılığında kullanılan kamyon türü araçlarda yüzde 4 olan ÖTV vergiden muaf.'
Kaynak: AA