Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ Açıklaması

'(Fetullahçı Terör Örgütü) Burada düşünce artı duygu var. İkisini sentez yapabiliyorsanız topluluğu arkanızdan götürmeniz, ölüme götürmeniz bile çok kolay'

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin, 'Burada düşünce artı duygu var. İkisini sentez yapabiliyorsanız topluluğu arkanızdan götürmeniz, ölüme götürmeniz bile çok kolay.' dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Yakaköy Mahallesi'ndeki Orhan Kemal Meydanı'nda düzenlenen 'Atatürk'ün Kitap Aşkı' konulu söyleşiye katılan Başbuğ, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

FETÖ'nün ana silahlarından birinin kişisel istihbarat olduğunu belirten Başbuğ, 'Çok büyük bir istihbarat yapılanmasına dayanıyor. Bu konuyu da çok büyük bir silah olarak kullandı ve kullanmaya devam ediyor. Burada düşünce artı duygu var. İkisini sentez yapabiliyorsanız topluluğu arkanızdan götürmeniz, ölüme götürmeniz bile çok kolay.' diye konuştu.

Başbuğ, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kitap sevgisini anlattığı söyleşinin ardından katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: AA