Siniparksi Üyeleri Ali Onay'ı Andı

Yunanistan'ın Midilli Adası'nda iki halkın dostluk ve işbirliğini geliştirme adına 18 yıl önce kurulan Siniparksi (Ege'de Birlikte Varolma ve İletişim) Derneği üyeleri, 1924 yılındaki büyük mübadelede Ayvalık'a ilk adımı atan Ali Onay'ı ölümünün birinci yılında düzenledikleri törenle andı.

Ayvalık'ın Cunda Adası'nda gerçekleştirilen anma töreninde konuşan Dernek Başkanı Stratis Pothas, Cunda Adası'nda geçen yıl 98 yaşında hayatını kaybeden Girit kökenli Ali Onay’ın, Ege'de 'iki halkı' birleştiren ortak kültür değerleri için önemli bir kişi olduğunu söyledi.

Onay'ın cenaze törenine olumsuz hava koşullarından dolayı aksayan ulaşım sorunları nedeniyle katılamadıklarını belirten Pothas, 'Bu sebepten dolayı bu gün burada onun anısına böylesi bir etkinliği düzenleyerek sevgili Alimizi anmak istedik.' dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara lokma dağıtıldı.

Programa, Derneğin İkinci Başkanı Doç. Dr. Sophia Kufopulu, Yunanistan'ın Midilli Adası'nın Pallesviakos Takımı Onursal Başkanı ve dernek üyesi Yorgos Ampelikiotis ve Ayvalık Belediye Meclisi Üyesi Ufuk Ova da katıldı.

Kaynak: AA