Kerkük'te 'İlaç Sıkıntısı' Protesto Edildi

Irak'ın Kerkük kentinde son bir ayda üç kişinin akrep sokması sonucu ölümünün ardından ilaç sıkıntısına çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar gösteri düzenledi.

Irak'ın Kerkük kentinde bir grup vatandaş, devlet hastanelerinde akrep sokması vakasına karşı gerekli ilaçların bulunmamasını protesto etmek için gösteri düzenledi.

Azadi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan göstericiler, Kerkük'teki hastanelerde akrep sokmasına karşı ilaç sıkıntısı yaşandığına dikkati çekerek yetkililerden çözüm istedi.

AA muhabirine konuşan Ethem Şuvani adlı Kerküklü, son bir ayda ikisi çocuk üç kişinin akrep sokması nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ancak gerekli ilaçlar bulunmadığı için hayatını kaybettiğini söyledi.

Şuvani, 'Maalesef akrep sokmasından dolayı bu kentte insanlar ölmeye devam ediyor. Neredeyse taş devrinde yaşıyoruz.' dedi.

Mevlüt Aziz adındaki bir gösterici de günlük milyon dolarlık petrolün ihraç edildiği bir kentte ilaç sıkıntısı yaşanmasının 'utanç verici' olduğunu ve kabul edilemeyeceğini belirtti.

Vücudunu çamura bulayarak eyleme katılan Zanyar Cuma adındaki vatandaş, 'Irak geleneklerine göre birinin vücudunu çamura bulaması en acı yası tutması anlamına geliyor. Ben de şimdiki yöneticilerimizi seçerek işbaşına gelmelerine vesile olduğum için pişmanım ve yas tutuyorum.' diye konuştu.

Hastane önündeki göstericiler yaklaşık bir saatlik eylemin ardından dağıldı.

Kaynak: AA