Erkenek'te Demokrasi Nöbeti

Malatya’nın Doğanşehir İlçesine bağlı Erkenek Mahallesi’nde de demokrasi nöbeti yaklaşık binlerce kişinin katılımı ile sürdü.

Erkenek'te Demokrasi Nöbeti
Doğanşehir’in Erkenek Mahallesinde tutulan demokrasi nöbetine Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan, Belediye Başkanı Vahap Küçük, Garnizon Komutanı Özkan Güneş ile binlerce Erkenekli katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş yapan vatandaşlar sloganlarla demokrasiye sahip çıkma mesajları verdiler.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, “Bu coşkuya sahip olan bir milletin kimse yanına yaklaşamaz. Yanımızda sizin gibi bir millet olduktan sonra Allah’ın izniyle kimse bize bir şey yapamaz, hiç şüpheniz olmasın” diye konuştu.

Coşkulu kalabalığa hitap etmek üzere kürsüye çıkan Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan ise “İşte askerimiz işte polisimiz. Hep birlikte tek vücut devletimizin emrindeyiz” şeklinde konuştu.

Kaymakam İnan, meydanların asla sahipsiz olmadığını belirterek darbeye karşı direnen ve hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Protokol üyelerinin de katıldığı binlerce kişi daha sonra demokrasi yürüyüşü yaptı. Erkenek Mahallesinden Jandarma Karakolunun önüne gelen vatandaşlar burada İstiklal Marşı okudu. Erkenek Mahallesi Muhtarı Cengiz Yalvaç, daha sonra Türk Bayrağı’nı karakol komutanına teslim ederek “Bu bayrak uğruna bu can, bu vatana feda olsun” dedi.

Kaynak: İHA