ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Yeni Öğrencilerini Bekliyor

ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü, yeni öğrencilerini bekliyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü, yeni öğrencilerini bekliyor.

ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksekokulun kendi uygulama tesisleri içinde idman pisti, bin 800 metrekare kapalı binicilik tesisi, 90 bin metrekare at bakım sahalarının bulunduğunu kaydetti.

Okulda her iki öğrenciye bir at düştüğünü, ayrıca yurt ve burs imkanlarının sağlandığını anlatan Meslek Yüksekokulu Müdürü Çalışkan, şöyle konuştu:

'Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde süvari birliğinden günümüze ulaşan Türkiye'nin en köklü binicilik merkezi Atlı Spor Eğitim Merkezi'nden 2. kademe at antrenörü, yurt içi ve yurt dışında ülkemizi ve Türk ordusunu 1996 yılından beri başarıyla sayısız müsabakada temsil eden astsubay başçavuş Ali Ekber, okulun öğretim kadrosuna öğretim görevlisi olarak katılmıştır. Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu tüm akademik kadrosu at antrenörüdür.'

Çalışkan, okul bünyesinde Türk Dünyası Vakfı'nın 2.5 milyon lira destek verdiği Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezinin ilerleyen günlerde faaliyete geçeceğini dile getirerek, 'Öğrencilerin atçılık alanında farklı bir uygulama alanı olan atlı terapi konusunda tecrübe kazanmalarına olanak sağlayacak tesis kapasite ve donanım bakımından konusunda ülkemizin en kapsamlı tesisidir. Uluslararası standartlarda tesisleri ve at antrenörü hocalarıyla ülkemizin 250 yıllık en köklü atçılık merkezi Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde yeni öğrencilerimizi bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA