'Mozaik Yolu Projesi'

Proje kapsamında Gaziantep'in mozaikleri ve yemekleri, Venedik'te tanıtıldı.

Gaziantep'in mozaikleri ve yemekleri, 'Mozaik Yolu Projesi' kapsamında Venedik'te tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ortak Nesiller Entegrasyonu (ONE) Derneğinin yürüttüğü 'Mozaik Yolu Projesi'nin uluslararası etkinliği, Venedik Peggy Guggenheim Müzesi'nde düzenlendi.

Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Hatay büyükşehir belediyelerinin desteğiyle yürütülen projenin uluslararası anlamdaki tanıtım çalışmaları devam ediyor.

Mozaik Yolu Projesi'nin dünyaya tanıtılması çalışmaları kapsamında Demet Sabancı Çetindoğan'ın kurduğu Turkey One Derneği Venedik'de düzenlediği programda Mozaik Yolu Projesi'ni tanıttı.

Büyük ilgi gören davette, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan Gaziantep mutfağından tatlar sunulan özel bir menü hazırlandı.

Katılımcılar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezinden (MUSEM) Başkan Danışmanı Dr. Ragıp Güzelbey başkanlığındaki bir ekip tarafından hazırlanan yemek ve tatlıları tattı.

Gaziantep'ten getirilen malzemelerle Venedik'te hazırlanan yemek ve tatlılar büyük ilgi gördü.

Proje kapsamında Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da kurtarılan mozaiklerin dünyaya tanıtılması amaçlanıyor.

Tanıtım etkinliğinde, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin, Savoy Prensesi Marie Gabrielle, Venedik Valisi Luigi Brugnaro, Prenses Carolin Murat ile Avrupa'dan kültür ve gastronomi alanının önemli temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA