'İstanbul'da Sokak Satıcıları' Sergisi Açıldı

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) ve Koruncuk Vakfı iş birliğinde düzenlenen 'İstanbul'da Sokak Satıcıları' konulu fotoğraf sergisi ziyarete açıldı.

İFSAK'ın Beyoğlu'ndaki merkezinde açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Koruncuk Vakfı Bolluca Çocuk Köyü Koordinatörü Serkan Çıtlak, sokak satıcılarını konu alan projenin üç aylık bir sürecin sonunda ortaya çıktığını söyledi.

Projeye verdiği destekten ötürü İFSAK'a teşekkür eden Çıtlak, 'Çocuklar İstanbul'un tüm sosyal katmanlarında, sokakta kaybolan meslekler üzerine bir çalışmada bulundular.' dedi.

Sanatın çocuklar için kendini ifade etmek anlamına geldiğini dile getiren Çıtlak, şunları aktardı:

'Çok eğlenerek, öğrenerek yaptıkları bir çalışma oldu. Hem var olan meslekleri tanıma fırsatı buldular hem de kültür ve sanat birikimine katkı sağladılar. Projede 20 çocuk görev aldı. Sergide 40 kadar fotoğraf var. Sosyal hayatımızın içerisinde var olan fakat fark etmediğimiz meslekleri, insanları bu envanterde çocuklar toparladı ve çocukların gözünden bir çalışma oldu.'

İFSAK Yönetim Kurulu Üyesi Esin Koç da çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde Koruncuk Vakfıyla bir araya geldiklerini belirterek, 'Koruncuk Vakfı yetkilileri çocukların fotoğraf eğitimleriyle ilgili bir proje geliştirmek istediklerini ve bunu bizimle yapıp yapamayacaklarını sordular. Biz tabii ki çok severek yaklaştık bu konuya.' diye konuştu.

Dernekte eğitim birimi olduğunu kaydeden Koç, 'Zaten fotoğraf eğitimlerini yürüten ve destek olan gönüllülerimiz var. O gönüllülerimizle bir ekip oluşturup konu belirledik ve bu konu bazında çocuklarla birlikte geziler yaptık. İlk önce teorik ders ve geziler, sonrasında da birkaç değerlendirme toplantısı yaparak sergi tamamlandı.' ifadesini kullandı.

Sergi 24 Haziran’a kadar görülebilecek.

Kaynak: AA