Zeytinburnu Halkı İftar Sofrasında Buluştu

Zeytinburnu Belediyesi’nin ilçe meydanında düzenlendiği iftar programı Zeytinburnu’nda yaşayan vatandaşları aynı sofrada buluşturdu.

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte her akşam farklı bir mahallede iftar programı organize eden Zeytinburnu Belediyesi, Cumartesi akşamlarında ise ‘Gönlümüz Bir Soframız Bir’ sloganıyla Zeytinburnu Meydanında iftar programı düzenlemeye devam ediyor. Zeytinburnu Meydanında Ramazan akşamlarına uygun bir şekilde hazırlanan iftar programında vatandaşlar, birlikteliğin ve beraberliğin önemini daha iyi anlayarak, yardımlaşma içinde oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı. İftar programına katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, masaları tek tek gezerek, misafirlerle sohbetler etti. Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan iftar programında, ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar dualar ederek oruçlarını açtı.

“ZEYTİNBURNU’NUN ÖZETİ İFTAR SOFRALARINDA BULUŞUYOR”

İftar programının sonunda açıklamalarda bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Zeytinburnu bizim kültür havzamızın özeti gibidir. Zeytinburnu’nda oturan hemşehrilerimizi, Doğu Türkistan’dan Rumeli’ye kadar bu coğrafyalardan gelmişlerdir. Bunun dışında ülkemizin 81 vilayetinden gelen insanlarımızı gelip buraya yerleşmişlerdir. Zeytinburnu’nun tam ortasında meydandayız, her akşam farklı bir mahallede iftar programı oluşturuyoruz ama Cumartesi akşamları burada iftar sofraları kuruluyoruz. İlçemizi oluşturan insanlar yani Zeytinburnu’nun özeti iftar sofralarında buluşmuş oluyor. Bir masaya uğruyorsunuz, bakıyorsunuz ki her kesimden insan var. Bütün vatandaşlarımız hepsi bir arada iftar sofrasında, Allah’a şükürler olsun bizi bir Ramazan Ayına daha kavuşturdu” dedi.

BAŞKAN AYDIN, VATANDAŞLARDAN ÜLKEMİZ VE DÜNYA İÇİN DUA ETMESİNİ İSTEDİ

Ramazan ayının Türkiye için acı bir olayla başladığını söyleyen Başkan Aydın, “Ramazan hem Türkiye’de hem İstanbul’umuzda acı bir olayla başladı.

İnşallah bu tür acıları yaşamayız. Bu acıda Zeytinburnu’ndan üç tane şehidimiz oldu, bu acılardan çok etkilendik. İnşallah son olur diye dualar ediyoruz. Ben herkesten ülkemiz için, dünya barışı ve huzuru için, zalimlerin mazlumlar karşısında diz çökmesi için Cenabı Hakka dua etmelerini istiyorum. Ben aynı şekilde dualar ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA