Burhaniye'de Hıdrellez Coşkusu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Hıdrellez coşkusu yaşandı. Karınca deresi kenarında toplanan vatandaşlar, dilek tutup suya taş atarken, bazılarıda dileklerini toprağa çizdi.

Burhaniye'de Hıdrellez Coşkusu
Burhaniye de, vatandaşlar Hıdrellez’i bir gün önceden kutluyor. 5 Mayıs akşamüzeri Kırınca deresi kenarında toplanan vatandaşlar, dua okuyup dilek tutarken, dilekler yerine gelir mi gelmezi bilinmez, ancak Burhaniyeliler asırlardır bu geleneği sürdürüyorlar.

Hıdrellez’e geldiğini anlatan Halit Önder, "Dere boyuna gelen halkımız batıl inançta olsa taştan evler yapıyorlar. Biz de her sene gelip görmek istiyoruz. Çoluk çocuk kalabalığı görmek için buralara geliyoruz. Soğuk bir gün, yağışlı bir gün. Böyle bir günde bu kalabalık iyi. Coşkuyla hıdrellezi kutlamaya gayret ediyoruz” dedi.

Üniversiteye hazırlanan Simge Nur Aşkın’da” Hıdrellez günü herkesle birlikte biz de geldik. İşte, dileğim istediğim üniversiteyi çizdim. İnşallah tutar” dedi.

Huzurevinde kaldığını anlatan İbrahim Çağlar ise,” İnsanlar buraya gelip dileklerde bulunuyor. Ben de herkese, sağlık, bol kazanç diliyorum. Sonumuz iyi gelsin. Dünyamız gülsün. Hepimiz gülelim. Ağlamayalım. Bunu istiyorum” dedi.

Ahmet Nedim Hergül’de,” Her yıl Hıdrellez’de Karınca Deresi’nin kenarında dilekler tutuluyor. İnsanlar istediği dilekleri yapıyorlar. Bu bir gelenek haline gelmiştir. Bende arkadaşımı getirdim yanımda. Merak ediyordu. İnsanlar, iyi dikler diliyorlar. Hepimiz dilek dilemeye geldik. İnşallah, dileklerimiz olur” dedi.

Kaynak: İHA