Antalya'da Dans Şöleni

Uluslararası Gloria Open Dans Yarışması, Belek Turizm Merkezi'ndeki Gloria Sports Arena'da gerçekleştirildi İkincisi düzenlenen organizasyonda 22 ülkeden 600 yarışmacı yer aldı.

Dünya Dans Sporları Federasyonu ile Türkiye Dans Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Gloria Open Dans Yarışması, Gloria Sports Arena'da gerçekleştirildi

Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışma yetişkinler, gençler, yıldızlar ve minikler yaş gruplarında gerçekleştirildi. 22 ülkeden 600 yarışmacının katıldığı, 15 ülkeden 17 hakemin görev aldığı organizasyonda, latin ve standart branşlar yarışan dansçılar, dünya sıralamalarında kendilerine yer edinebilmek için ter döktü.

Standart kategorisinde Danimarka’dan Pasquale Farina-Sofie Koborg çifti, Latin kategorisinde ise Almanya’dan Marius Andrei Balan - Khrystyna Moshenska birinciliği kazandı.

Dünya Dans Federasyonu (WDSF) Spor Direktörü olan ve aynı zamanda yarışmanın başhakemlik görevini de üstlenen Marco Sietas organizasyona destek veren Türkiye Dans Sporları Federasyonu’na, organizasyonu düzenleyen Seans Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Halis Altay ve Organizasyonun Koordinatörü Alize Altay’a, yarışmaya ev sahipliği yapan Gloria Sports Arena Proje Yöneticisi Elif Özdemir’e ve ekibine teşekkür etti. Sietas, kendisi ve tüm hakemlerin adına bugüne kadar gördükleri en mükemmel misafirperverliği Türkiye’de yaşadıklarını söyledi.

Dünyanın en prestijli dans yarışmasına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Gloria Sports Arena Proje Yöneticisi Elif Özdemir, 'Hayata geçirdiğimiz son projemiz Gloria Sports Arena’yla ve içinde bulunduğumuz böyle güzel organizasyonlarla, görüyoruzki spor ve sporcularımıza verdiğimiz destekle onların da dünya çapında başarılar kazanmasına zemin sağlıyoruz. Bizleri fazlasıyla gururlandıran da budur.” dedi.

Yarışma Koordinatörü Alize Altay ise bu yıl ikincisini düzenledikleri Gloria Open Dans Yarışması’nın geleneksel olma yolunda büyük adımlarla ilerlediğini belirtti. Altay, “Hepimiz bu sporun gelişmesi, sporcularımızın başarısı için fedakârlık yapmalı, kaynaklarımızı onlar için kullanmalıyız. Her sporcumuzun başarısı bizim, okunan marş ülkemizin olacaktır.” diye konuştu.

Yarışmacılara ödüllerini, Serik Kaymakamı Rıfat Altan, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Gloria Sports Arena Proje Yönetici Elif Özdemir, Özaltın Holding Yönetim Kurulu üyeleri Yunus Özdemir ve Melis Özaltın verdi.

Organizasyonu, 2 günde 2 bine yakın kişi izledi. Tribünleri dolduranlar arasında çok sayıda yabancı turistin olması dikkat çekti.

Kaynak: AA