Fotokamp Projesi, Fka Tarafından Kabul Edildi

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği tarafından hazırlanan 2.Uluslararası Malatya Fotokamp Projesi, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından kabul edildi.

Fotoğrafın görsel gücünü kullanarak Malatya’nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla geçen yıl ilkini gerçekleştiren MAFSAD, bu yıl da gelen yoğun talep üzerine projenin ikincisini hazırlayıp Fırat Kalkınma Ajansı’na sundu. Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu tarafından başarılı bulunup, desteklenmesi yönünde karar verilen 2. Uluslararası Malatya Fotokamp Projesi kapsamında 2-5 Haziran 2016 tarihleri arasında birbirinden değerli fotoğraf sanatçıları ağırlanacak.

Proje Koordinatörü Yılmaz Konuk, projelerinin Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteğe değer bulunmasının kendileri için çok önemli olduğunu, fotokampın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Levent Vadisi’nde yapılacağını ve fotokamp kapsamında fotoğraf, sunum, söyleşi, sergi ve atölye çalışmaları, doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, oryantiring, ilçe gezileri, uçurtma ve topaç şenliği, pastel boya resim şenliği, dağcılık tırmanışları, canlı müzik dinletileri, taştan adam yapma atölyesi, serbest model motorsuz uçak yapım atölyesi, mum-kokulu taş ve sabun yapma atölyesi, maske boyama atölyesi ve ebru sanatı performans gösterileri gibi etkinliklerin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 2 bin kişinin katılmasının beklendiği fotokamp için 0 505 759 52 13 nolu telefondan bilgi alınabileceğini belirten Konuk, fotokampa katılmak için “Yırtık da Olsa Çadırınla Gel” şeklinde bir sloganla yola çıktıklarını aktardı.
Kaynak: İHA