Ümit Özdağ'dan Hacettepe değerlendirmesi

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, 'Üniversitelerde öğrenci çatışması yaşanmıyor, PKK'lı terörist çetelerin öğrencilere saldırıları yaşanıyor.' dedi.

Ümit Özdağ'dan Hacettepe değerlendirmesi
Özdağ, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Hacettepe Üniversitesinde önceki gün yaşanan öğrenci olayına değindi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen'in, olaylar sonrasındaki tavrını eleştiren Özdağ, şunları söyledi:

'Hacettepe Üniversitesi rektörünün görevi, üniversite içinde eğitimin sağlıklı bir şekilde yapılmasının koşullarını oluşturmak, teröristlere üniversitesinde yaşam izni vermemek, Hacettepe Üniversitesinin Ankara'nın göbeğinde bir Kandil'e dönüşmesine imkan vermemek, bu öğrenci kılıklı eşkiyaların okuldaki öğrencileri terörize etmesini engellemek. Öğrencilere, Hacettepe'nin kantininde saldıranların benzerleri Sur'da, Cizre'de, Nusaybin'de askere, polise saldırıyor. Bunların arasında bir fark yok. Bir bölümü dağda, bir bölümü şehirde, bir bölümü de Hacettepe Üniversitesinde, Ankara Üniversitesinde ve diğer üniversitelerde.'

Ümit Özdağ'dan Hacettepe değerlendirmesi

Üniversitelerde önümüzdeki günlerde de benzer olayların olabileceğini ve bunları engelleme konusundaki sorumluluğun öncelikle rektörlere düştüğünü ifade eden Özdağ, 'Üniversitelerde öğrenci çatışması yaşanmıyor, PKK'lı terörist çetelerin öğrencilere saldırıları yaşanıyor.' diye konuştu.

Ümit Özdağ'dan Hacettepe değerlendirmesi

Özdağ, terör örgütleriyle ilişkili akademisyenlere ceza öngören yasa tasarısına ilişkin görüşünün sorulması üzerine, 'Üniversiteler, terör örgütü yandaşlarının ve sempatizanlarının, Türkiye Cumhuriyet Devletine ve Türk milletine düşmanlık yapacakları yerler olarak muhafaza edilemez. Bir terör örgütüne sempati duymak ve desteklemek de bilim veya bilimsellik iddiasıyla üstü örtülebilecek bir durum değildir.' dedi.

Başka bir soru üzerine ise Özdağ, Türkiye'deki en güvensiz kampüs alanlarından birinin de TBMM Kampüsü olduğunu öne sürdü.

Karaman'daki çocuk istismarı konusundaki soru üzerine de Özdağ, Hükümet ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun bu konuda aldığı tavrın utanç verici olduğunu savunarak, 'Bu tür koruyucu tavır alanların, halkın vicdanıyla karşı karşıya bırakılması gerektiğine inanıyorum.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA