Suriyeli Hat Sanatçısı, Eyüplü Gençlere Hat Ve Kaligrafi Eğitimi Veriyor

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Eyüp’e yerleşen Suriyeli hat ve kaligrafi sanatçısı Ahmad Aldulli, Eyüp Belediyesi tarafından başlatılan kursta Eyüplü gençlere eğitim vermeye başladı.

Eyüp Belediyesi, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin mağdur olmamaları için çalışmalarına devam ediyor. Eğitim ve öğretimde olduğu gibi birçok alanda Suriyelilerin yanında yer alan Eyüp Belediyesi, şimdilerde ise mülteci durumdaki sanatçıların sanatlarını icra etmeleri için kurs hazırlıklarına başladı.

Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlatılan ’Kaligrafi ve Hat Sanatı’ kurslarında eğitmenlik yapan Suriyeli hat sanatçısı Ahmad Aldulli’nin eğitim verdiği kursa Eyüplü gençler yoğun ilgi gösterdi. Çay, kahve gibi doğal ürünlerin renklerini kullanan sanatçı Aldulli’nin eğitmenliğini yaptığı kurs, renkli görüntülere sahne oldu. İlk dersin sonunda öğrencilerine bir tablo yapan sanatçı Aldulli, sanatını icra etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

“TÜRK HATTATLAR VE USTALAR ÇOK BAŞARILILAR”

Uzun süredir hat sanatı ile uğraştığını ve Türk ustaları sürekli takip ettiğini söyleyen Ahmad Aldulli, “Yaklaşık iki sene önce Suriye’den buraya geldim ve yerleştim. Bütün Suriyeliler adına Türklere teşekkür etmek istiyorum. Birçok Arap devletler bizi şimdilerde kabul etmedi ama Türkiye ve Türkler kapılarını açıp bizi ülkelerine aldılar. Bu yüzden çok teşekkür ederim. Çok uzun zamandır hat sanatı üzerine çalışma yapıyorum. Ama şimdiye kadar kendimi hep öğrenci olarak gördüm. Türk hattatlara ve ustalara saygılarımı sunuyorum” dedi.

“KATILIMCILARA HAT SANATINI VE KALİGRAFİYİ ANLATACAĞIM”

Eyüp Belediyesi tarafından oluşturulan hat sanatı ve kaligrafi kursuna katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Aldulli, “Eyüp Belediyesi’nin kültür merkezine burada vereceğim Workshop için geldim. Ben bu Workshop’ta klasik ve modern hat sanatını anlatıyorum. Eski hattatların nasıl çalıştığını ve şimdilerde nasıl çalıştıklarını anlatıyorum. Katılımcılara birçok şeyi anlatacağım. Hangi teknikleri kullanacağız ve tabloları nasıl oluşturacağız. Sanatı icra ederken hangi çeşit kağıt kullanabiliriz, hangi çeşit hat kullanabiliriz. Ben onları nasıl oluşturulacağını anlatacağım. Bu Workshopa katıldığım için çok mutluyum, ben katılımcılar için faydalı olmaya çalışacağım” diye konuştu.

Kaynak: İHA