AK Parti Haftalık Basın Toplantısı

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi'nin dün yayımladığı bildirgenin teröre destek anlamına geldiğini belirtti.

Başkan Yurdunuseven, haftalık basın toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi'nin dün kamuoyuna açıkladığı bildirgeyi eleştirdi.

AK Parti il başkan yardımcıları Hüseyin Sezen, Mustafa Ötken, İsmail Gelişgen'in de katıldığı basın toplantısında Yurdunuseven, 'Biz CHP-HDP yakınlaşmasını 7 Haziran'dan sonra açık ve net olarak gördük. 'Çak' yapmaları gördük, 'Nasıl düşürdük, gördünüz mü'leri gördük. Pilav dağıtmaları gördük. Uzun zamandan beri CHP, HDP ile içiçeydi kanaatindeyim.' dedi.

'Terör bildirisi ile teröre lanet okumak yerine teröre destek verdikleri kanaati oluştu bende' diyen Yurdunuseven, şöyle konuştu:

'FETÖ'den 1 milyona yakın mağdur olduğu gerekçesiyle o teröre de destek olmuştu. Biz kendilerinden şunu beklerdik: Hem FETÖ, hem PKK'ya karşı yapılan mücadelede kendileri ile birlik ve beraberlik içinde olalım. Terör örgütü ile birlikte mücadele edelim, birlikte darbe vuralım isterdik. Şu anda CHP, HDP'lileşmiştir. Teröre destek veren bir parti haline gelmiştir. Bunu da şiddetle kınıyoruz. Yenikapı Ruhu'nu devam ettirmek istiyorlarsa, devletimizin ve hükümetimizin yanında olmaları gerektiği kanaatindeyim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti teröre bulaşan, terörü destekleyen, himaye eden herkesle mücadelesini devam ettiriyor. Bunlardan biri FETÖ/PDY terör örgütü. 15 Temmuz'da gerçek yüzünü ortaya koydu. Bugüne kadar da ciddi manada FETÖ/PDY mensuplarıyla ciddi mücadele ediliyor. Bunun yanı sıra 40 yıl öncesinden başımıza bela edilen PKK terör örgütü ve yan kolları ile devletimiz çok ciddi mücadele ediyor. Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra bu mücadele ediyor. Son terörist imha edilinceye kadar bu mücadele devam edecek. Bu dönem içinde 15 Temmuz'dan sonra ortaya çıkan bir Yenikapı Ruhu vardı. Yenikapı Ruhu'nda birlik ve beraberlik öncelikliydi. Fakat ne hikmetse Cumhuriyet Halk Partisi'nin Yenikapı Ruhu'na bir süreliğine girdiği ve sonrasında gerçek kimliğine geri döndüğü kanaatindeyim. Özellikle son yaptığı faaliyetler, son bildirileri, bunu açıkça desteklemekte. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir beyanı var seçimle gelen seçimle gitmelidir, şeklinde. Bu beyanı biz daha önceden duymuştuk. Bu beyanı HDP Genel Başkanı da dile getirmişti.'

Kaynak: AA