'1071 Kadın Girişimci Projesi'

Keçiören Belediyesi, TOGEM ve KOSGEB'in destek verdiği '1071 Kadın Girişimci Projesi' kapsamında bir kadın girişimci tarafından kurulan işletmenin açılışı gerçekleştirildi.

ANKARA - Keçiören Belediyesi, Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ve KOSGEB'in destek verdiği '1071 Kadın Girişimci Projesi' kapsamında 'Nevrin'in Keçe Sanatı Wanilla Wintage' isimli işletmenin açılışı gerçekleştirildi.

'1071 Kadın Girişimci Projesi' kapsamında aldığı eğitimin ardından Ankara Kalesi'nde bir iş yeri açmaya karar veren Nevrin Kanat, işletmesine 'Nevrin'in Keçe Sanatı Wanilla Wintage' ismini verdi. İşletmenin açılışına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, TOGEM Başkanı Ayten Aydın ve KOSGEB yetkilileri katıldı.

Ak, projenin, kadınların kendi ayakları üzerinde durmaları ve ekonomik özgürlüklerini sağlamaları açısından önemine işaret ederek kadına öncelik verilmesi ve onların sosyal hayatın içerisinde var olduklarını göstermeleri açısından sembolik değerinin yüksek olduğunu söyledi.

Proje ile bugüne kadar farklı dallarda birçok iş yerinin açılışını gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Ak, 'Biz kadınlarımızın bu konuda cesur olmalarını istiyoruz. Arkalarında devlet, vatandaşlarımız ve erkekler var, korkmasınlar.' diye konuştu.

Ak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, projeye manevi destek sağladığını ve bizzat kendisinin çalışmaları takip ettiğini belirterek, zaman zaman projenin akıbeti hakkında bilgi aldığını da söyledi.

Açılış töreninin ardından Kanat, davetlilere iş yerini gezdirdi.
Kaynak: AA