Aydınlı Esnaftan Soğuğa Karşı Pratik Çözüm

Aydın’ın Efeler ilçesinde bir çay bahçesi işleten esnaf, müşterilerini soğuk gecelerde ısıtmak için pratik bir çözüm üretti.

Aydınlı Esnaftan Soğuğa Karşı Pratik Çözüm
Bu yıl çöl sıcaklarının yaşandığı Aydın’da, Kasım ayıyla birlikte yaşanan soğuk havalar en çok esnafı vurdu. Çay bahçesi ve kafe işletmecileri, özellikle gece saatlerinde yaşanan soğuğa karşı açık havada elektrikli ısıtıcıların yetersizliği sonucu pratik çözümlere başvurdu. Efeler İlçesi Hasanefendi mahallesi Kızılay caddesinde kafe işletmeciliği yapan Selim Belas, soğuk gecelere karşı bozuk çamaşır makinasının tambur’unu kullarak yaptığı düzenekle hem çevredeki insanların dikkatini çekti hem de ısınmanın yolunu buldu. Yanan ateşi görüp gelen diğer işletme sahipleri ve vatandaşlar arasında oluşan hoş sohbete işletme sahibi Selim Belaş, çayla destek verdi.

Soğuk havalarda ısınmanın en güzel yolunun bu olduğunu belirten kafe İşletme sahibi Selim Belas,”Yaz aylarında yaşanan sıcaklarda bir gölge ararken şimdilerde ise geceleri aşırı soğuyan havada sıcak bir yer arar olduk. Kaffemiz açık bir çay bahçesi şeklinde olduğu için soğuk havalarda elektrikli ısıtıcılarımızın yetersiz kaldığı durumlar oluyor. Ama böyle bir ateş hem görsellik açısından hem ısınma anlamında çok iyi oluyor. Bozuk çamaşır makinasının taburuna demirden iki ayak yaparak bir soba yaptık. Yanları açık olduğu için duman isi ve benzeri kötü bir görüntüde oluşmuyor. Buradan geçen vatandaşlardan dikkatini çekip gelen çok insan var. Odun ateşi etrafında toplan insanları görüp gelen insanlar arasında hoş sohbetler meydana geliyor bizlerde onların sohbetlerine çayla destek veriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA