Kadınlar Platformu'ndan Vali Çelik'e Ziyaret

Eskişehir Valizi Azmi Çelik, birbirini destekleyen derneklerin aynı çatı altında oluşturduğu birlikteliğe dikkat çekerek, “İnsanların en büyük ihtiyacı olan saygıyı ve sevgiyi birbirimize karşı göstermeliyiz” diye belirtti.

Kadınlar Platformu'ndan Vali Çelik'e Ziyaret
Vali Çelik, Eskişehir Kadın Platformu Başkanı Nahide Uçmazbaş ve platformu temsil eden kadın dernekleri başkanlarını kabulünde, toplumsal yaşamın içerisine entegre olmuş sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekti. Çelik, birbirini destekleyen derneklerin aynı çatı altında oluşturduğu birlikteliğe dikkat çekerek, “İnsanların en büyük ihtiyacı olan saygıyı ve sevgiyi birbirimize karşı göstermeliyiz. Toplumsal hizmetleri sunarken, bazen çok büyük fedakarlıklar yapmamız gerekiyor. Bu fedakarlığı, kendimizi halkımıza karşı sorumlu hissettiğimiz için yapıyoruz” dedi.

Aynı hizmet anlayışı içerisinde olan kadın derneklerinin yaptığı çalışmaları takdirle karşılayan Vali Çelik, sivil toplum kuruluşlarına valilik olarak ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını belirtti.

Platforma bağlı dernek başkanlarını Vali Çelik’e tek tek tanıtan Eskişehir Kadın Platformu Başkanı Nahide Uçmazbaş ise, platformun 1989 yılında kurulduğunu bildirdi. Aynı düşüncede olan kadın derneklerini bir araya getirmek için böyle bir oluşum içerisine girdiklerini söyleyen Başkan Uçmazbaş, Eskişehir’i daha güzel hale getirmek için çalışmalar yaptıklarını anlattı. Yapılan çalışmalarla Eskişehir halkına olan borçlarını ödemeye çalıştıklarını aktaran Başkan Uçmazbaş, ziyareti kabulden dolayı Vali Çelik’e teşekkür ederek sözlerini bitirdi.
Kaynak: İHA