Elazığ Valisi Zorluoğlu Malatya'da

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Battalgazi ilçesine bağlı Eskimalatya’daki tarihi mekanları ziyaret etti.

Battalgazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Zorluoğlu, beraberinde eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sayın’ın eşliğinde ilçenin tarihi mekanlarını gezdi.

Eskimalatya Yaşam Müzesi’ni gezen Zorluoğlu, müzeyi çok beğendiğini ifade etti.

Daha sonra Ulu Cami ve Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı gezen Zorluoğlu, tarihi ve kültürel değerleri ile büyüleyen Battalgazi ilçesini gezmekten son derece memnun kaldığını ifade etti.

Yaklaşık 2 yıldır Elazığ’da görev yaptığını ancak bu zamana kadar fırsat bulup hemen yanı başlarındaki dost ve kardeş şehir Malatya’daki tarihi zenginlikleri görme imkanının olmadığını kaydeden Zorluoğlu, şunları belirtti:

'Bugün Valilikteki bir toplantıyı da vesile kılarak bu ziyaretleri gerçekleştirme imkanı bulduk. Hakikaten çok etkileyici. Hem şu an içinde bulunduğumuz tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, hem daha önce ziyaretini gerçekleştirdiğimiz Ulu Cami ve onun öncesindeki tarihi Poyraz Konağı hakikaten tamamıyla ziyaretçisini büyüleyen ve etkileyici mekanlar. Bu mekanları ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Tarihsel olarak da Harput ile çağdaş bir tarihi olduğunu anlıyoruz. Aşağı yukarı Eskimalatya’nın başına ne geldiyse Harput’un başına da aynı şey gelmiş. Bir süre terk edilmişler, sonra tekrar bu zenginliklerinin farkına varılmış ve bu güzellikler restore edilmek suretiyle ortaya çıkarılmış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.'

Kaynak: AA