Sakarya'da Kültür Sanat

Van Devlet Tiyatrosu 'Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular', Diyarbakır Devlet Tiyatrosu 'Tek Kişilik Şehir' oyunlarını Sakarya'da sahneleyecek.

Van Devlet Tiyatrosu 'Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular', Diyarbakır Devlet Tiyatrosu 'Tek Kişilik Şehir' oyunlarını Sakarya'da izleyiciyle buluşturacak.

Van Devlet Tiyatrosunca hazırlanan, Plinio Marcos'un yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği 'Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular' adlı oyunun dekorunu ve kostüm tasarımını Sertel Çetiner, ışık tasarımını İlhan Orhan yapıyor.

Eser, 18-19 Ekim'de Adapazarı Kültür Merkezinde saat 20.00'de sahnelenecek.

Harabe bir yapının sefil bir odasında geçen oyunda, pazar yerinde çalışan ve parasızlık yüzünden aynı odayı paylaşmak zorunda kalan Paco ve Tonho'nun hikayesini anlatılıyor. Bu sefil hayattan kurtulmak için planlar yapan iki karakterin, yoksulların dünyasından sıyrılmaya çalışırken, hiçbir şeyi paylaşamayıp karanlıkta yok oluşa sürüklenmesi izleyiciye aktarılıyor.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu tarafından gösterime sunulacak olan ve Behiç Ak'ın yazdığı, Doğu Yaşar Akal'ın yönettiği 'Tek Kişilik Şehir' oyununun dekorunu Murat Şimşek, kostüm tasarımını Deniz Çağrı Bilgili, ışık tasarımını da İzzettin Biçer üstleniyor.

Mümtaz Aydoğan Mengi, Ozan Hafızoğlu, Gülizar Oltulu, Ömer Ayaz, Ömer Karadeniz, Recep Delidolu ve Pınar Aydın'ın rol aldığı iki perdelik oyun, Adapazarı Kültür Merkezinde 25-26 Ekim'de saat 20.00'de izleyiciyle buluşacak.

- Sinema gösterimi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekim ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında sinema gösterimleri de düzenlenecek.

Seyirciler, 13 Ekim'de 'Unutma Beni', 20 Ekim'de 'Yeniden Başla', 27 Ekim'de de 'Geçmiş' filmini Ofis Sanat Merkezinde saat 20.00'de izleyebilecek.
Kaynak: AA