Peyzaj sektöründe yeni bir ses

Türkiye ve dünyaya peyzaj düzenlemeleri ile aksamları penceresinden bakacak olan ‘Yeşil Kent Landscape’ dergisi yayın hayatına başladı.

Peyzaj sektöründe yeni bir ses
Peyzaj sektöründe yeni bir ses
İki ayda bir yayınlanacak olan süs bitkileri ve peyzaj dergisi Yeşil Kent Landscape, Aralık ayında ilk sayısını okuyucularla buluşturdu. Derginin imtiyaz sahibi Beste Çoban yaptığı açıklamada, ilklerin heyecan verici olduğunu belirtti.

İlklerin, yeni umutları ve beklentileri de beraberinde getirdiğini ifade eden Çoban, ‘Yeşil Kent Landscape', ülkemizin süs bitkileri ve peyzaj hayatına dair ihtiyaç duyulan bilgilerini okuyucularıyla buluşturmayı misyon edindi. Şu günlerde yayın hayatımıza başlamanın vermiş olduğu heyecanı yaşıyoruz' diye konuştu.

Peyzaj sektöründe yeni bir ses

Türkiye'nin coğrafi konumu, barındırdığı bitki çeşitliliği ve peyzaj sektöründeki özellikle son yıllardaki gelişmelerin dergi çıkarma konusunda belirleyici olduğunu anlatan Çoban, ‘Özellikle dünyada bu işin nasıl yapıldığını anlatmak istiyoruz.

Peyzaj sektöründe yeni bir ses

Modern peyzaj çalışmalarının ve çeşitli ülkelerdeki uygulamalarının nasıl yapıldığını aktarmak niyetindeyiz' şeklinde konuştu. Ağaç ve fidancılık konusunda da sayfalarında geniş fotoğraflı bilgi vereceklerinin altını çizen Çoban, ‘Bundan böyle sektör lokomotifi firmalarının dünya perspektifini daha net ve yakından takip edebileceği bir kaynak oluşturduk. Kesinlikle çok iddialıyız' diye konuştu.

Peyzaj sektöründe yeni bir ses