YBO Öğrencileri Zeka Oyunları Ve Yazılım Öğrenme Eğitimi Görecek

BURSA - Davut Zeki Akpınar Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri zeka oyunları eğitim alacak ve yazılım öğrenme eğitimi görecek.

"Okullar Hayat Olsun" projesi  kapsamında Uludağ Üniversitesi Toplumsal Sosyal  Projeler Atölyesi (TOSPA) ekibi ve Keles Belediyesi arasında yapılan protokol ile  öğrenciler, 12 hafta boyunca Zeka oyunları eğitimi alacak ve Bilgisayar yazılımı ile kendi oyunlarını hazırlama imkanı elde edecek.

12 hafta sürecek olan eğitimde 9 hafta Cumartesi günleri Keles'te okullarında eğitim alacak öğrenciler,  3 hafta da Bursa Bilim Sanat Kültür Merkezi'nde eğitim görecek.

Seçilen 100 öğrencinin eğitim alacağını belirten okul müdürü Aydın Narin " öğrenciler eğlenceli akıl oyunu setleriyle hayal gücünü kullanma, strateji geliştirme, soyut düşünebilme, dikkat dağınıklığını yenebilme gibi beceriler kazanmış olacaklar" dedi.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ise eğitime desteğe devam ettiklerini belirterek, " Bu düşünce ile öğrencilerimize zeka oyun setleri vereceğiz. Ayrıca belli seviyede olan öğrencilerimize yazılım eğitim desteği de vereceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA