Doğu'da Kış

Elazığ'da 295, Bingöl'de 208 köy yolu kar yağışı sonucu ulaşıma kapandı

ELAZIĞ/BİNGÖL - Elazığ'da 295, Bingöl'de 208 köy yolu kar yağışı sonucu ulaşıma kapandı.

Elazığ İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, iki gündür kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle 295 köy yolu ulaşıma kapandı.

Elazığ merkezde 39, Ağın ilçesinde 16, Alacakaya'da 10, Arıcak'ta 11, Baskil'de 9, Maden'de 34, Karakoçan'da 58, Keban'da 30, Kovancılar'da 47, Palu'da 28 ve Sivrice ilçesinde 13 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ve karayolları ekipleri, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak amacıyla çalışmalara devam ediyor.

Bingöl'de de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 208 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl genelinde etkili olan yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde dün ulaşıma kapanan 277 köy yolundan 69'u ulaşıma açılırken, 208 köy yolunun da ulaşıma açılması için 2 kar savurma, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme aracı ve 120 personelle çalışmalar sürdürülüyor.

Öte yandan, Bingöl Belediyesi de kent merkezinde karla mücadele çalışmalarını yoğun bir şekilde yürütüyor. Kültür, Genç ve İnönü caddelerinde kepçe ve greyder yardımıyla temizlenen kar, kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.

Kar yağışının etkili olduğu kent merkezinde, yüksek binaların çatısında biriken kar, park halindeki araçlara hasar verdi. Kültür Mahallesinde bulunan yüksek bir apartmanın çatı katında biriken kar kütlesinin, park halinde bulunan bir minibüsün üzerine düşmesi sonucu maddi hasar oluştu.
Kaynak: AA