Tekne Faciasında Oğlu Boğulan Babayı Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Yalova’nın Armutlu ilçesine bağlı Kapaklı köyünde teknenin alabora olmasıyla bir çocuk boğulurken, denizde kaybolan babasını ise arama çalışmaları devam ediyor.

Tekne Faciasında Oğlu Boğulan Babayı Arama Çalışmaları Devam Ediyor
Edinilen bilgiye göre, Yalova’nın Armutlu ilçesine tatile giden Deniz Özkan Engin (38), arkadaşı Mustafa Şen (35) ve çocuklarıyla birlikte dün Fıstıklı köyü yakınlarında tekneyle denize açıldı. Bir süre sonra fırtına sebebiyle tekne alabora olarak sulara gömüldü. Denize düşen Mustafa Şen, Yağız Küçük (7), Bulut Ömer Engin (5) ve annesi Güneş Engin, yardıma gelen tekneler tarafından sudan çıkarıldı. Ancak uzun süre oksijensiz kalan küçük Bulut Ömer Engin kurtarılamadı. Küçük Bulut’un babası Deniz Özkan Engin ise azgın sularda kayboldu. Engin’in aranmasına dün geceden bu yana devam ediliyor. Arama çalışmalarına Mudanya’dan gelen sahil güvenlik ekipleri ile Yalova Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı ekipler katıldı.

Şahsın boğulmuş olabileceğini düşünen ekipler, dalgalarla başka taraflara sürüklenme ihtimali üzerinde durarak aramayı Kapaklı ve Fıstıklı açıklarında sürdürüyor. Ayrıca aramalara helikopter de havadan destek veriyor.

Olayı gören Mustafa Saltoğlu, "Teknenin akıntıya sürüklendiğini ve uzak mesafede olduğunu gördük. Bu durumdan şüphelendik. Ondan sonra buradaki arkadaşa haber verdim. Ondan sonra balıkçı teknesi ve arkadaş onların yanına gitti. Sonra tekne alabora oldu. Üçüncü bir tekne daha onların yanına gitti. Tekneler sonra onları toplamaya çalıştı. 6 kişiden 1 tanesini aşırı dalgadan dolayı tekneye alamadılar. Açılan kişilerin bu kadar uzak noktaya gitmemesi gerekirdi. Bize yakın durumda olmuş olsalardı kurtulma şansları yüksekti" dedi.

Bir başka görgü tanığı ise, "Teknenin battığını gördük. Sonra jandarma ve sahil güvenliği aradık. Teknedeki 6 kişiden 5’i kurtuldu. Kurtulanlardan 1 tane çocuğun hastanede kalbi durarak ölmüş. 1 kişiyi denizde arama çalışmaları sürüyor. Dün tekneyle denize açıldığımızda çok büyük dalgalar vardı. Onlara yardımcı olmaya çalıştık ve 5 kişiyi kurtarabildik" diye konuştu.

Öte yandan boğularak ölen Bulut Ömer Engin ise Bilecik’in Bozüyük ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kaynak: İHA