İvrindi'de Hayvancılık Gelişiyor

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısını artırmak için yoğun bir çalışma içine girerken, Gömeniz Mahallesi yetiştiricilerinden Ahmet Arslan da, Slovakya’dan 200 baş limuzin, şarole ve simental ırkı sığır ithal etti. İlçe Müdürü Dursun Okur, et verimi yüksek olan yeni ırkların besicilerin gelirini artıracağını söyledi.

İvrindi'de Hayvancılık Gelişiyor
İvrindi de, büyük ve küçükbaş hayan varlığını artırmak için yoğun bir çalışma içine giren İlçe Müdürlüğü, ilçeye bağlı köylerdeki besicilere yardım için de seferber oldu. Et fiyatlarının yükselmesi üzerine besiye alınacak dana bulmakta sıkıntı çeken besiciler de besilik dana ithal etmeye başladı.

Ahmet Arslan da, Slovakya’dan 200 baş limuzin şarole simental ırkı dana ithal etti. İthal ettiği danaların et verimi yüksek olduğunu anlatan Ahmet Arslan, “ Vatanı sevmenin işini en iyi yapmak olduğunu düşünüyorum. Kaliteyi yakalamak adına bölgede hayvan bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Bunun için Slovakyadan hayvan getirdim. Bu ilçede ilk oldu. Ekonomik açıdan çok iyi olacağına inanıyorum. Bu hayvanlar günde 2 kilogram canlı artış sağlıyor. Bana destek olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerine teşekkür ediyorum. Çevreye de örnek olmak istiyorum” dedi.

Öte yandan, başarılı besici ve çiftçilerin sayılarının artması için gayret gösterdiklerini anlatan İlçe Müdürü Dunsun Okur, çiftçinin gelirin artması için çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: İHA