Vali İşın, Tutak'ta İncelemelerde Bulundu

Vali Musa Işın, Tutak ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Ziyarete, Vali Yardımcısı Rasim Belge, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Komutan Vekili Bilal Güvenir ve kurum müdürleri eşlik etti.
Kaymakamlık önünde Kaymakam Ramazan Kendüzler ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Vali Işın, ilçe hakkında brifing aldı ve daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce SODES Programı kapsamında hazırlanan "Bir Kadın Binlerce Umut" Projesinin açılışına katıldı.

Çeyizlik eşya üretimi hakkında eğitim alan kursiyerler ile sohbet eden Işın, kurs hakkında bilgi alırken, kurs sonrasında üretim yapmaları şartıyla makinelerin kursiyerlere verilmesi talimatını verdi.
Işın, kursiyerlere çeşitli ev eşyaları hediye etti.
Ardından İlçe Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan "Haydi Gençler Spora" Projesinin açılışına katılan ve burada konuşan Işın, "Çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanmasına yönelik hazırlanan bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu projeyle gençlerimize sosyal ve eğitim desteği sağlanarak, onların topluma faydalı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlanması planlanmakta. İnşallah bu projeyle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan da uzak tutacağız" ifadelerini kullandı.
İlçe esnafını da ziyaret eden Işın, Merkez Cami bahçesinde vatandaşlarla çay içerek sohbet etti.
Işın, daha sonra İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Devlet Hastanesi ziyaretlerinin ardından ilçeden ayrıldı.
Kaynak: AA