Hangi illerde okullar tatil edildi

Sibirya soğuklarının Türkiye'yi etkisi altına almasının ardından yurdun büyük bölümünde kar etkisini gösterdi.

Hangi illerde okullar tatil edildi
Hangi illerde okullar tatil edildi
Kar yağışı ve soğuk nedeniyle Türkiye genelinde birçok ilde eğitime ara verildi.

Bazı şehirler sadece belli ilçelere okulları tatil ederken, çoğunlukla il genelinde tatil yapıldı.

Kayseri, Kocaeli, Nevşehir ve Niğde il genelinde tatil verirken Sakarya ve Balıkesir'de merkez ilçelerde okullar tatil edildi. İşte yurt genelinde tüm iller ve ilçelerde tatil durumu...

KAYSERİ'DE İKİ GÜN TATİL

Kayseri Valiliği, kar yağışı nedeniyle okulların iki gün tatil olduğunu açıkladı. Şehir merkezinde kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 30 santimetreye kadar ulaştığı bildirildi. Kayseri'de dün öğleden sonra başlayan kar yağışı devam ediyor. Kar, hayatı olumsuz etkilerken, Valilik okulların bugün öğleden sonra ve 19 Şubat Perşembe günü de tam gün olarak tatil etti.

ORDU'DA BAZI İLÇELERDE BİR GÜN TATİL

Ordu'da gece boyu etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde ve mahallelerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden sabah saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, il genelinde gece boyu kar yağışının devam etmesi sebebiyle, Aybastı, Çamaş, İkizce, Kabataş, Kumru, Ulubey, Gürgentepe, Kabadüz ve Korgan ilçelerinin tamamında eğitime bugün ara verildiği belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca Akkuş, Fatsa,

Çaybaşı, Gölköy ve Perşembe ilçe merkezilerinde eğitimin devam ettiği, taşımalı öğrencilere 1 gün izin verildiği, bu ilçelerde yer alan mahalle okullarında ise eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi. Ünye'ye bağlı Pelityatak Ortaokulu, Çatalca İlkokulu ve Yeşilyurt İlkokulu ve Yenikent Mahallesi'nde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün daha ara verildiği açıklandı.

SAKARYA'DA MERKEZ İLÇELERDE BİR GÜN TATİL

Sakarya ve çevresinde gece geç saatlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Sakarya merkez ilçelerde okullara 1 günlük tatil kararı verildi. Tatil kararının sabah saatlerinde alınması öğrencileri zor durumda bıraktı. Sakarya Valiliği, okullardaki kar tatiliyle ilgili kararı ilçe kaymakamlıklarına bırakınca okulların kar tatili kararı da geç geldi. Özellikle merkezinde etkili olan kar yağışı ardından Adapazarı, Akyazı, Arifiye, Erenler, Hendek, Karapürçek, Karasu, Sapanca Serdivan ve Söğütlü ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün için tatil kararı alındı. Ferizli, Kocaali Geyve. ilçelerinde sadece taşımalı sistemle eğitim yapan okullar için tatil kararı verilirken, Taraklı ve Kaynarca İlçesi'nde eğitime devam edilecek.

BİTLİS'DE TATVAN VE HİZAN'DA BİR GÜN TATİL

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Tatvan ve Hizan'da ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. Bitlis'te kar kalınlığının kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.

KOCAELİ'NDE BİR GÜN TATİL

Kocaeli'nde de kar sebebiyle kent genelinde okullar bir gün tatil edilirken kent merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 10 santimi buldu.

NEVŞEHİR DE İL GENELİNDE BİR GÜN TATİL

Nevşehir'de hava sıcaklığı eksi 6 dereceye kadar düşerken il genelinde okullar bir gün tatil edildi.

MERSİN'İN GÜLNAR İLÇESİNDE BİR GÜN TATİL

Mersin'in Gülnar ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

ANTALYA'DA BİR GÜN TATİL

Antalya'nın Akseki İlçesi'nde gece başlayan şiddetli kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Akseki- Seydişehir karayolunda ulaşımda aksamalar meydana geldiği belirtildi.

BURSA'NIN BAZI İLÇELERİNDE BİR GÜN TATİL

Bursa'nın ilçesinde okullar çarşamba günü için bir gün tatil edildi.

KONYA'NIN 18 İLÇESİNDE BİR GÜN TATİL

Konya'nın 18 ilçesinde yoğun kış şartları nedeniyle okullar tatil edildi. Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle Beyşehir, Derebucak, Bozkır, Karapınar, Emirgazi, Hadim, Taşkent, Ereğli, Yalıhüyük, Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Ahırlı, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 18 Şubat Çarşamba günü 1 gün, Ilgın ilçesinde 18 Şubat Çarşamba ve 19 Şubat Perşembe günü tatil edildi. Bu ilçelerde kamuda görev yapan hamile ve engelliler ile malul gazilerin bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

NİĞDE'DE BİR GÜN TATİL

Niğde'de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Niğde il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle 18 Şubat Çarşamba günü (bugün) ilk, orta ve liselerde okullar 1 gün tatil edildi.

BALIKESİR SUSURLUK İLÇESİ'NDE BİR GÜN TATİL

Balıkesir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler ile Susurluk'ta eğitime bir gün ara verildi.