Öğretmenin Duyarlılığı Gözleri Kurtarabilir

Rehber öğretmenlerle bir araya gelen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yüksel Demirci, dikkatli bir öğretmenin, öğrencisindeki göz hastalığını belirleyip hayatını değiştirebileceğini söyledi.

Öğretmenin Duyarlılığı Gözleri Kurtarabilir
İçel’in Tarsus ilçesi Anıt Lions Kulübü’nün yürüttüğü ‘Göz Nuru’ projesi kapsamında, Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu’nda rehber öğretmenler için seminer düzenlendi.

Tarsus’ta görev yapan 40 rehber öğretmenin katıldığı seminerde Medicil Park Tarsus Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yüksel Demirci, çocuklarda görülebilecek göz hastalıklarıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Op. Dr. Demirci, dikkatli bir öğretmenin, öğrencilerindeki göz sorunlarını fark edip, tedavi sürecini başlatabileceğini ve kimi körlüğe kadar giden hastalıkların tedavi sürecini başlatacağını söyledi.



GÖZ PROBLEMİ BELİRTİLERİ

Anıt Lions Kulübü Başkanı Fatma Sütülen, Sağlık Komitesi Başkanı Dr. Esin Özen ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Kadir Karakuş’un da katıldığı seminerde konuşan Op. Dr. Demirci, bir öğrencinin gözünde sorun olabileceğini gösteren belirtileri şöyle sıraladı:

“Bir öğrenci tahtayı görmekte zorlanıyorsa, gözü yaşarıyorsa; gözü kızarıyorsa; gözünde çapaklanma oluyorsa; uzun süreli ders çalışamıyorsa; okuduğu yeri kaçırıyorsa ve parmağıyla takip ediyorsa; dersi takip edemiyorsa; kitap okumayı sevmiyorsa; sık sık düşüyor ya da bir yerlere çarpıyorsa, bir göz problemi olabilir.”

EĞİTİMDE GÖZÜN PAYI YÜZDE 80

Görmenin özellikle eğitimdeki önemine dikkat çeken Op. Dr. Yüksel Demirci, öğretmenin yüzde 80’inin görme duyusu sayesinde gerçekleştiğini ve bu yüzden gözlerinde sorun olan öğrencilerin okul başarılarında sıkıntı yaşandığını vurguladı. Op. Demirci, bu nedenle öğretmenlerin, öğrencilerinin görme sorunlarına karşı dikkatli olmasının, onların geleceği açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Seminerde Tarsus Anıt Lions Kulübü Başkanı Fatma Sütülen ve Sağlık Komitesi Başkanı Dr. Esin Özen de “Göz Nuru” projesi hakkında bilgi verdi.

Kulüp yöneticileri, uzun vadeli bu projenin amacının, göz hastalıklarını azaltmak olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA