Ankara Tabip Odasından Bakan Müezzinoğlu'na Dava Hazırlığı

ANKARA - Ankara Tabip Odası (ATO), Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hakkında manevi tazminat davası açacaklarını duyurdu.

ATO Başkanı Çetin Atasoy, ATO'daki basın toplantısında, 10 Ekim'de Ankara'da düzenlenen terör saldırısından sonra üyelerine gönderdikleri kan ihtiyacı mesajı ve bazı hastanelerde yapılan kan anonslarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Atasoy, Ankara Tabip Odasının saldırının düzenlendiği gün 0 RH (-) kan gereksinimi duyumu aldığını belirterek şöyle konuştu:

"İbni-Sina Hastanesi Kan Merkezi'nde böyle bir gereksinim olduğunu öğrendikten sonra saat 12.19'da üyelerimize 0 RH (-) kan ihtiyacı olduğunu, kan vermek isteyenlerin İbni Sina Hastanesi Kan Bankası'na başvurması gerektiğini belirten bir kısa mesaj göndermiştir. ATO'nun kan bağışı çağrısı bütün hastanelere ve bütün kan gruplarına yönelik değildir. Çağrı sadece İbni Sina Hastanesi'ne yönelik olarak yapılmıştır. İkinci olarak çağrı sadece 0 RH (-) kan grubuna sahip odamız üye hekimleri ilgilendirmektedir. 'Kan ihtiyacı var' diyerek provokasyona giriştiğimizi, yaralıların kan kaybından öldüğü şeklinde anons yaptığımızı, hastanelere binlerce insanın kan bağışı için gelmesine yol açarak hemşirelerin ve doktorların tedaviye değil kan almakla uğraşmasını, böylece kargaşa ve olay çıkmasını yaralıların ölmesini hedeflediğimizi söylemiş. Sayın Bakan Ankara Tabip Odasının itibarını azaltmayı amaçlamaktadır. Bu ifadeler asılsızdır."

Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamalarının Ankara Tabip Odasının itibarını zayıflattığını savunan Atasoy, "Kendisi de bir hekim olan Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun bu haksız ve gerçeğe aykırı ithamları odamız tüzel kişiliğinin ve hekimlik mesleğinin saygınlığına, şeref ve haysiyetine zarar verici niteliktedir. Bu nedenle Ankara Tabip Odası, kendisi hakkında TTB disiplin Yönetmeliği'nin 9 ve 12'nci maddeleri uyarınca disiplin süreçlerinin gerçekleştirilmesi için Türk Tabipleri Birliği'ne gerekli başvuruda bulunmuştur. Odamız tüzel kişiliği Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun bu eylemlerinden dolayı manevi zarar görmüştür. Bu nedenle odamız Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hakkında manevi tazminat talebini içeren yasal girişimlere de başlamıştır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA