Büyükşehir Akademi'de 8. Dönem Kayıtları Başladı

Büyükşehir Akademi'de 8. dönem kayıtları başladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, yaptığı yazılı açıklamada, sekiz haftalık eğitimlerle, entelektüel birikime katkı sunacağına inandıkları zengin bir program gerçekleştireceklerini belirtti.

Yılda iki kez düzenlenen Büyükşehir Akademi için kayıt işlemlerinin kurumsal internet sayfası üzerinden yapılabileceğini kaydeden Aktürk, bu dönem bir yeniliğe daha imza attıklarını ve akademiye yazılı mülakatla kursiyer aldıklarını vurguladı.

Mülakat sürecine değinen Aktürk, "Kurumsal internet adresimiz üzerinden Büyükşehir Akademi’ye katılmak isteyen arkadaşlarımıza, 'Seminere katılma amacınız nedir?' diye soruyoruz. Burada seminere katılımla amaçladıklarını ölçme ve var olabilecek talepleri de değerlendirebilme arzusu taşıdığımızı ifade etmeliyim. Öğrencilerimizin bize gönderdikleri bu notlar, katılmak istedikleri akademi kursu hocası tarafından değerlendirilecek. Daha sonra 8 haftalık güz dönemi eğitimlerimize katılmaya hak kazanan arkadaşlarımızı 31 Ekim Cumartesi günü, resmi internet adresimizden ilan edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Aktürk, güz döneminde 8 başlıkta ve zengin ders içerikleriyle akademi öğrencilerinin hizmetinde olacaklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"Yazarlık atölyesinde Ali Ural, Yahudilik ve İsrail tarihinde Eldar Hasanoğlu, İslam düşüncesinde adalet nazariyesinde Harun Kuşlu, musiki ve medeniyet okumalarında Yalçın Çetinkaya, Mesnevi okumalarında Sezai Küçük, kavramlar, manalar, tarihlerde Ahmet Çiğdem, bir devrin sultanlarında Haşim Şahin ve modern şiir deneylerinde Zeynep Arkan bizlerle olacak. Büyükşehir Akademi'de güz dönemi eğitimlerimiz 2 Kasım Pazartesi günü başlayacak ve 26 Aralık Cumartesi günü de sona erecek. Tüm hemşehrilerimizi Büyükşehir Akademi'ye bekliyoruz."

Kaynak: AA