Eyüp Belediye Başkanı Aydın, Mahalle Muhtarlarıyla Görüştü

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, mahalle muhtarlarıyla çalışmaları değerlendirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Ensar Konağı'nda düzenlenen programa katılan Aydın, muhtarlardan mahallelerde yaşanan sorunları dinledi.
Muhtarların taleplerini alan Aydın, sıkıntıları yakından bildiklerini, 2015'de gerçekleştirilecek projelerle sorunların çözümü için çalışacaklarını kaydetti.

Eyüp'de kentsel dönüşümün en önemli sorun olduğunu aktaran Aydın, "TOKİ çalışıyor, Büyükşehir Belediyesi çalışıyor. Planlı, yatay mimari olacak. Kentsel dönüşüm çalışmaları şu anda Eyüp'de 4 bölge için öncelikli olarak yapılıyor" ifadesini kullandı.
Aydın, 50 yıldır çözülmeyen tapu sorununu çözdüklerini anlatarak, şöyle devam etti:
"Geçen dönemde vatandaşın tapularını bireysel bazda verdirdik. 50 yıldır çözülemeyen, kangren haline gelen tapu sorunu çözüldü. Vatandaşlar müteahhitlerle anlaştı ve büyük binalar yapıldı. Tabii sorunlar tam olarak çözülemedi. Vatandaşlarımızla her gün konuşuyorum. Çocukları için oynayacak alan, otopark, spor alanı bulamadıklarından yakınıyor. Ne yazık ki, düzgün yaşam alanları oluşturulamadı. Bu da bir tecrübe. Bazı şeyleri anlamak için bazı hataları yaşamak gerekiyor. Kentsel dönüşümü destekliyorum. Benim vatandaşım, burada yaşayacak, başka yere gitmeyecek. Çarşısıyla spor alanlarıyla çocuk oyun parklarıyla insanca yaşayacağı donatı alanlarıyla planlı bir kentsel dönüşüm yapacağız."

Kaynak: AA