Kars'ta Ak Parti'den İstifalar

Kars'ta, 1 il genel meclis üyesi, 1 ilçe belediye başkan aday adayı, 4 ilçe belediye meclis üyesi ile 17 ilçe belediye meclis üyesi aday adayı olmak üzere toplam 23 kişi AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

Akyaka ilçesinde belediye başkan adaylığına Bulut Öztürk'ün gösterilmesine tepki gösteren AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Fuat Arslan, Akyaka Belediye Meclis üyeleri Yaşar Şamiloğlu, Kadir Çiftçi, Mürtüz Nara, Mehmet Arapoğlu, aday gösterilemeyen ilçe belediye başkan aday adayı Muhammet Toptaş ile 17 belediye meclis üyesi aday adayı AK Parti Akyaka İlçe Başkanlığı önünde toplandı.
Arslan ile beraberindekiler istifa dilekçelerini ilçe başkanı Alyar Çoban'a sundu.
Arslan, burada yaptığı açıklamada, geçmişten bu yana AK Parti'li olduklarını, sorunlarının partiyle ilgili değil, tepkilerinin gösterilen adaya olduğunu söyledi.

Aday gösterilen Öztürk'ün ilçede yıllarca belediye başkanlığı yaptığını ancak ilçeye bir katkısının olmadığını ileri süren Arslan, "Ayrıca ismi yolsuzluklarla anılmıştır. Verilen karara tepki olarak istifamızı sunduk. Halkımız bu adayı istemiyor. Bu nedenle istifalar sürecektir ancak parti yönetimi böyle bir karar vermiştir. Bizler seçmenlerimizin görüşleri doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz. Muhammet Toptaş ile seçimleri kazanacağımızdan şüphemiz yoktur" dedi.

İlçe başkanı Çoban da olayı doğrulayarak istifaların kabul edildiğini kaydetti.

Kaynak: AA