Şamil Tayyar'dan paralel yapı itirafı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "Üzülerek söylüyorum şu anada devletin operasyonel aklı paralel yapınınkinden daha kuvvetli değil." dedi.

Şamil Tayyar'dan paralel yapı itirafı
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, TGRT haberin canlı yayın konuğu oldu. Tayyar'ın gündeminde paralel yapı operasyonu, Ergenekon ve şike süreci vardı.

“BİLGİ SIZMASI DEVAM EDİYOR”

17 Aralık öncesinde MİT'teki dinleme işinin başında paralel yapının adamının olduğunu söyleyen Tayyar, “Bu işler açığa çıktıktan sonra görevden alındı. Şimdi yavaş yavaş ayıklanmaya çalışılıyor. Henüz ayıklandığı söylenemez. Halen bilgi alabiliyorlar. Devletin gizlediği mahrem bir operasyonla alakalı bilgi sızıyorsa bağlantılar koparılmış değil.” dedi.

FENERBAHÇE'YE KİRLİ DOSYA GÖNDERMESİ
Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın ortaya attığı 'Fethullah Gülen grubu'nun Fenerbahçe'den istedikleri 50 milyon dolarlık yardımı vermediği için Aziz Yıldırım'ın şike sürecine sokulduğu iddiasına değinen Tayyar, bazı iş adamlarının şantaj ve tehditlere boyun eğdiğini söyledi. Tayyar, “Demek ki izah edemedikleri kirli dosyalar onların elinde duruyor.” dedi.

“ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM…”

Paralel yapının sosyal medya tetikçisi Fuat Avni'ye değinen Tayyar, “Bu hesap paralel yapının operasyon karargahı. Tek kişiye ait bir hesaptan bahsetmiyoruz. Bu hesap birden fazla isim tarafından kullanılıyor. Bir tek isimden söz etmek mümkün değil. Cemaati terör örgütü aşamasına taşıyan çelik çekirdek bu hesabı kullanıyor.” ifadelerini kullandı.Tayyar sözlerine şu şekilde devam etti: Üzülerek söylüyorum şu anada devletin operasyonel aklı paralel yapınınkinden daha kuvvetli değil. Algıyı oluşturmayı ve yönetmeyi çok iyi biliyorlar.