Yusufeli Kaymakamı Dereci, Yöresel Ev Yemekleri Kursunu Ziyaret Etti

Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Altıparmak köyünde açılan yöresel ev yemekleri yapım kursunu ziyaret etti.

Dereci, burada yaptığı konuşmada, kursun hizmet sektörü için önemli olduğunu belirterek, "Yusufeli doğal ve kültürel zenginlikleri olan bir ilçe. Özellikle köylerimiz bu açıdan tam bir değerler hazinesi" dedi.

Altıparmak köyünde açılan kursla vatandaşların hem boş zamanlarını değerlendirdiğini hem de yöresel yemeklerin gündeme geldiğini ifade eden Demirci, "Diğer taraftan Barhal Vadisi yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinin başında gelmekte. Bu bölgemizde çok sayıda pansiyon var. Daha kaliteli ve hijyen kurallarına uygun hizmet için böyle bir kurs isabetli oldu. Bugün kursiyerimizin yemekleri, servis hizmetleri ve sofra düzeninden gördük ki kursumuz isabetli olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yusufeli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selim Sılacı ise halkın ihtiyaçları ve istihdama yönelik kurslara öncelik verdiklerini kaydederek, "Altıparmak köyünde yöresel ev yemekleri yapım kursu talebi gelince hemen değerlendirmeye aldık. 15 kursiyerimizle kursa başladık. Kursun açılmasında her türlü imkan ve desteği sağlayan Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci'ye kurumumuz adına teşekkür ederim. Bu tür kurslar açmaya talepler doğrultusunda devam edeceğiz" diye konuştu.

Kursiyerlere hijyen bilgisi, yöresel yemek hazırlama, sofra düzeni ve servis konularında bilgilerin aktarıldığı kurs, 28 Aralık'ta sona erecek.
Kaynak: AA