Torbalı'da Yörük Çadırları Almanları Ağırladı

Almanyalı gençler, değişim programı kapsamında birçok etkinliğe imza atıyorlar.

Torbalı'da Yörük Çadırları Almanları Ağırladı
Ahmetli Yörük çadırını ziyaret eden Almanlar, yayık ayran içip zeybek oynadılar. Kıl çadırlarda gözleme yiyip, yöresel kıyafet giyen Alman gençler, Yörük kültürüne hayran kaldıklarını söylediler.
Gençlik Değişim Programı çerçevesinde Torbalı’ya gelen alman öğrenci grubu, kentin kültürü ve tarihi hakkında geniş bilgi edinebilmek adına birçok etkinliğe imza atıyor. Daha önce Koruluk Kafe’de Türkçe Animasyonlu Dil Eğitimi alarak Türkçe dilini öğrenmek için eğitim alan öğrenciler önceki günde Ahmetli Köyü’nde bulunan Yörük çadırlarını ziyaret ettiler. Yapılan bu ziyarette Yörüklerin yaşantılarına dair notlar alan gurup, yapılan yemeklerden, sürdürülen geleneklere kadar her detayı not ettiler. Ahmetli Yörük Derneği yöneticilerinin de katıldığı ziyarette, öğrenciler yayık ayran içip gözleme yediler.

TÜRKÇE EĞİTİM ALDILAR
Aralarında Türk gençlerinin de bulunduğu yaklaşık 35 kişilik öğrenci grup, değişim programı kapsamında sürdürdükleri etkinlik ve çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Eğitim programına katılan Almanlar, Türkçe öğrenerek Türk Kültürü hakkında daha çok bilgi edinmek istiyor. Guruba geçtiğimiz haftalarda Alman Gençlik Bakanlığı tarafından görevlendirilmiş 3 kişilik ekip ve Türkiyeli öğretmenlerin ortak katılımıyla Türkçe dersler verildi.

3 gün boyunca süren eğitimin amacı Türk ve Alman gençler arasındaki iletişimi güçlendirmek ve temel bilgilerin öğrenilmesini sağlamak.

YAYIK AYRAN İÇİP ZEYBEK OYNADILAR
Önceki gün de Ahmetli Köyü Yörük Derneği’ni ziyaret eden gençler, daha sonra kıl çadırlarda soluklandılar. Dernek yöneticilerinden Ali Şurgun, Alman öğrencileri misafir ederek onlara Yörük kültürü hakkında geniş bilgi verdi. Yörük çadırında misafir edilen öğrenciler yayık ayran içip gözleme yediler. Yörük kadınlarının ve gençlerinin geleneksel kıyafetleri giyinene öğrenciler, oldukça ilginç ve bir o kadar güzel görüntüler sergilediler. Alman gençler daha sonra Yörük kültürüne has oyunlar oynayıp, ata bindiler. Ahmetli Yörük Derneği zeybek ekibi ise misafirlerine zeybek oyunlarından oyunlar sundu. Öğrenciler Yörük kültürünün çok güzel bir kültür olduğunu ve yaşatılması gerektiğini belirttiler.
Kaynak: İHA