Başkanım sen ağlama, ben ağlarım

1989 yılında yerel seçimlerde Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nı yüzde 1.5 oy farkı ile kaybeden Başbakan Erdoğan, bir arkadaşı ile yaşadığı ilginç diyaloğu Beyaz TV'de anlattı.

Başkanım sen ağlama, ben ağlarım
Beyaz TV 'nin hazırladığı ''Usta 'nın Hikayesi'' belgeselinin galasına konuk olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan siyasi hayatına ilişkin soruları yanıtladı. Erdoğan, 1989 yılında Beyoğlu 'nda yerel seçimleri kaybettikleri dönemde başından geçen ilginç bir olaydan söz etti.

Erdoğan, seçimleri kaybettikleri gece bir arkadaşının yenilginin verdiği üzüntüyle rakı içerken kendisine '' Başkanım sen ağlama, ben ağlıyorum'' diye seslendiğini anlattı.

Aynı arkadaşının ilerleyen yıllarda alkolü bıraktığını ve yol arkadaşları olduğunu ifade eden Erdoğan o günlere dair şunları kaydetti: '' 1989 yılında partinin il başkanıydım. Beyoğlu Belediye Başkanlığı seçimi için aday olmak istedim. Rahmetli hocamıza söyledim, müsaade ederseniz aday olmak istiyorum diye. Ticaret, siyaset ve yaşam risktir. Eğer riski göze alamazsanız başarıyı yakalayamazsınız. Refah Partisi daha yükseklere çıkması gerekiyordu. Bazı tıkandığı noktalar vardı. 89'da Beyoğlu'ndan aday olduğumuzda 1.5 puanlık farkla kaybettik. 3.7'den yüzde 20'lere çıktık. Uygulamadığımız stratejiler bizi o noktaya taşıdı. Gece yarısı oylar çalındı vs. denildi.

Üniversiteden 75 kişilik bir ekip aldık. Bunlara anket yaptırıyoruz. Bu anket yapan kızlarımıza hakaretler edildi. Refah'ta bu kızların ne işi var diye. Halbuki onlar bize anket yapıyordu. Sonra gelip dediler ki, ücret istemiyoruz, biz artık Refah Partiliyiz. Onların emekleri bu işin tohumlaması oldu.''