Çözüm Süreci’ne Kadınların Bakışı

Adıyaman İl Genel Meclisi Kadın Hakları Komisyonu, Çözüm Süreci'ne Adıyamanlı kadınların, kadın sivil toplum kuruluşlarının bakış açısını araştırdı.

Çözüm Süreci’ne Kadınların Bakışı
Adıyaman İl Genel Meclisi Kadın Hakları Komisyonu Başkanı İrfan Yılmaz, kadınların ülkemizde uygulamaya konulan Çözüm Süreci’ne bakışlarını araştırarak meclis üyelerine bilgi verdi.

Komisyonun bir çok kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştüğünü dile getiren İrfan Yılmaz, şöyle konuştu:“Adıyaman’ın çözüm sürecini istediğini hem bireysel olarak kendimizden hem de kadın STK’ların dile getirdiği söylemlerden ve çözüm süreci ile başlayan kadın buluşmalarından hareketle söyleyebiliriz. Ayrıca, kadınların savaş veya şiddet yanlısı olması pek rastlanılan bir durum olmamakla beraber kadın ve çocuklar sıklıkla mağdur olmuşlardır. Adıyamanlı kadınlar çözüm sürecinin gerçek bir barış sürecine dönüşmesi için öncelikle toplumun her kesimini kapsayan, ayrımcılık içermeyen, dezavantajlı konumdaki insanların desteklendiği, her vatandaşın eşit haklara sahip olduğu yeni bir anayasa ile mümkün olabileceğini düşünmektedir. Hükümetin çözüm girişimlerini samimi bulduklarını, silah bırakılmasının gelinebilecek en iyi nokta olduğunu ayrıca akil insanlar heyetinin, sürece olumlu katkı sağladığını en önemli beklentinin şiddetin ortadan kalkması ve çözüm sürecinin başarısının toplumun her kesimini kapsayan, ayrımcılık içermeyen, dezavantajlı konumdaki insanların desteklendiği, her vatandaşın eşit haklara sahip olduğu demokratik ve özgürlükçü yeni bir Anayasanın ivedilikle çıkarılması ile gerçekleşeceğine inandıklarını dile getirmişlerdir."
Adıyaman'ın manevi gücü ve misafirperverliğiyle herkesin gönlünde ayrı bir yeri olan huzur şehri olduğunu anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Adıyaman kadını ve sivil kuruluş temsilcileri her zaman birlik ve beraberlikten, özgürlük ve demokrasiden yana bir tavır sergilemişlerdir. Çözüm sürecinde de ayrı bir yere sahiptir. İlimizdeki ortamı tüm Doğu'ya, Güney Doğu'ya, tüm ülkeye yaydığımız zaman gerçek anlamda çözüm sürecini hayata geçirmiş oluruz.”
Kaynak: İHA