Villalarını Hayvanlara Tahsis Etti

ANTALYA - MUSTAFA KURT - Alanya ilçesinde yaşayan işadamı Ahmet Yetim, 8 villa ve 10 dairesini kedi, köpek, tavuk, horoz ve kazlara tahsis etti.

İşadamı Ahmet Yetim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demirtaş beldesinde 20 yıl önce evinin bahçesine gelen hayvanlara yem vermeye başladığını, hayvanların sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Aradan geçen sürede yaklaşık 60 kedi, 20'ye yakın köpek ve 150 kanatlı hayvana bakar hale geldiğini ifade eden Yetim, beslediği hiçbir kanatlı hayvanın kesilmediğini ve satılmadığını kaydetti.

Tavuk, kaz gibi kanatlı hayvanların sadece yumurtasından faydalandığını, yumurtaları da kendisinin tüketmediğini, arkadaşlarına verdiğini belirten Yetim, "Hiçbirinin kesilmesine izin vermiyorum. Sokak hayvanları sokakta zehirlenmesinler, ölmesinler istiyorum. Elimden geldiğince evlerimde onlara bakmaya çalışıyorum. Bu hayvanların yemlerini veriyor, bakımlarını veteriner kontrolünde yaptırıyorum. Ömrüm yettiğince de bu hayvanlara bakacağım" dedi.

Yetim, Demirtaş'taki 8 villa ve 10 dairesini hayvanlara tahsis ettiğini, kümes ve sokak hayvanlarının ayrı villa ve dairelerde kaldığını dile getirdi. Hayvanlar için aylık harcadığı paranın miktarını açıklamak istemeyen Yetim, emekli maaşıyla 2 gözlükçü dükkanından elde ettiği gelirin büyük bölümünü harcadığını ifade etti.

Hayvanlar için iki de bakıcı tuttuğunu kaydeden Yetim, şöyle konuştu:

"Allah bana izin verirse yeni yerler alarak hayvanlara tahsis ettiğim yerleri büyütmek istiyorum. En büyük hayalim de sadece hayvanların yaşadığı bir köy yapmak."

Kaynak: AA