Öğrencilerden Anlamlı Bağış

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ikinci öğretimde okuyan 3. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulaması dersi kapsamında Yrd. Doç. Dr. Yakup Doğan danışmanlığında köy okulları için kitap ve kırtasiye yardımı ile mültecilere kıyafet yardımı kampanyaları düzenlediler.

Öğrencilerden Anlamlı Bağış
Bu amaçla üniversite öğrencilerine duyurular yapılarak yayınevlerine mailler gönderildi. Kilis 'teki kırtasiyeler, esnaflar ile irtibata geçildi. İlkokul öğrencilerinin seviyesine uygun her türlü hikaye, roman ve çalışma kitapları ve köy okulumuzun ihtiyacı olan malzemeler toplandı. Bunun yanı sıra Kilis 'te bulunan Mehmet Döğme İlköğretim Okulu da kampanyaya bir adet büyük yazı tahtası bağışlayarak katkı sundu. Toplanan yardımlar Kilis 7 Aralık Üniversitesi 'nin sağladığı araç ile Uzunlu Köyündeki ilkokula ulaştırıldı. Yine aynı öğrenciler, bu ders kapsamında bir dönem boyunca topladıkları giysileri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kabacık 'ın yardımları ile il merkezinde bulunan mülteci barınma yerindeki yardım ofisine ulaştırdılar.

Yardım kampanyalarını hayata geçiren öğrenciler bu ders kapsamında böyle faaliyetlerin düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını, bu tür faaliyetlerin sürekli ve artarak devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.
Kaynak: İHA