5. Solunum Zirvesi Ordu’da Başladı

Sürekli Eğitim ve Bilimsel Araştırmaları Derneği (SEBAD) tarafında gerçekleştirilen Solunum Zirvesi’nin 5’incisi Ordu’da başladı.

5. Solunum Zirvesi Ordu’da Başladı
Ordu’nun Mesudiye ilçesi Yeşilce beldesinde gerçekleştirilecek solunum zirvesi için Ordu’ya gelen, kulak burun boğaz ve göğüs hastalıkları uzmanlarından oluşan gurup Ordu Boztepe’ye çıktı. 5.Solumun Zirvesi’ne Türkiye’nin dört bir yanından konularında uzmanı doktorlar katılırken, Ordu’da sağlık alanında bu ölçekli bir toplantıya ilk kez ev sahipliği yapıyor.

SEBAD Başkanı ve Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Cingi, “Solunum zirvesini biz hep bir tepede yapmaya başladık. İlk başladığımızda Trabzon yaylarına çıktık. Bu yılda bu toplantıyı Ordu’da yapmayı planladık. Solunum Zirvesi toplantılarının çıkış noktası farklı branşlardan arkadaşların bir araya gelerek solunum problemlerinin incelemesidir. Biz de bu neden ile buradayız. Hastalıklar arasında birçok değişiklikler olabiliyor. Rakım bu işi çok etkiliyor. Bu nedenle farklı rakımlarda yaşayan insanlarda farklı hastalıklar olabiliyor. Zirvelere çıkmanın da çıkış noktası budur” dedi.

Solunum sıkıntısı yaşayan insanların temiz havada yaşamaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Cingi, “Solunum sıkıntısı yaşayan kişilerin akciğerlerinin daha rahat olabilmesi, kulak burun boğaz sisteminin daha rahat çalışabilmesi için belirli bir nem oranı ve belirli bir sıcaklıkta yaşaması gerekiyor. Türkiye’nin birçok yeri aslında iyi yaşam için bize rahat koşullar sağlıyor. Karadeniz Bölgesi solunum sistemi için uygun bir bölgedir” şeklinde konuştu.

Öte yanda 16 Haziran tarihine kadar devam edecek Solum Zirvesi’ne katılan doktorlar, Boztepe’yi ziyaret ettikten sonra Mesudiye ilçesine hareket etti.
Kaynak: İHA