Donanma Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu Tatbikat Anısına İzmir'de, Atatürk Anıtı'na Çelenk Sundu

Donanma Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının planlı tatbikatlarından Denizkurdu 13 Fiili Deniz Tatbikatı anısına İzmir'de, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda tören kıtasını selamladıktan sonra Atatürk Anıtına çelenk koyan Koramiral Bostanoğlu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıt şeref defterini imzaladı.

Bostanoğlu, şeref defterine yazdığı mesajında, Türk Donanması'nın Atatürk'ün fikir ve idealleri doğrultusunda, sahip olduğu seçkin personeliyle Türk milletinin bağımsızlığını korumak amacıyla üzerine düşen görevi aksaksız yerine getirdiğini belirterek, tüm dünya denizlerinde ülke menfaatlerini korumaya, küresel barış ve güvenliğe katkı sağlamaya devam ettiklerini bildirdi.

20 Mayıs'ta gemilerin Gölcük, Foça ve Aksaz limanlarından hareketiyle başlayan tatbikat kapsamında Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de kuvvet entegrasyonu, deniz hava işbirliği ve deniz harekat görevlerine yönelik eğitimler ve silah atışları yapılacak.

Tatbikat, 3 Haziran'da gemilerin ana limanlarına intikali ile sona erecek.

Muhabir: Tolga Albay

Yayıncı: Mehmet Güldaş
Kaynak: AA