Muş'ta Okul Kantini İşletmecilerine Seminer

Muş'ta okul kantini işletmecilerine yönelik seminer verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık il müdürlüklerin ortak düzenlediği seminerde, "okul kantinlerine yönelik özel hijyen kuralları" yönetmeliği kapsamında bilgiler verildi.

Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere, Milli Eğitim Şube Müdürü A. Selam Er, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Gıda ve Yem Şube Müdürü Mehmet Aydın, gıda mühendisi Yusuf Emre Gezmiş, Türkan Karakaş ve veteriner hekim Haluk Aydınoğlu ile İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli hemşire Aylin Eroğlu katıldı.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Mehmet Aydın, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarınca ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, eğitim ve öğretim kurumları bünyesindeki yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerin, özel hijyen şartları ve gıda güvenliğine ilişkin kurallarının belirlenmesi ve uygulanması kapsamında eğitim verdiklerini söyledi.

Aydın, şöyle konuştu:

"Eğitimlerde gıda mevzuatı, güvenilir gıda, gıda hijyeni, gıdalarda muhtemel tehlikeler, gıdaların bozulması ve nedenleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler, işletme hijyeni, personel hijyeni, gıdaların depolanması ve servisle satışa sunulması, denetimler ve resmi kontroller hakkında detaylı bilgi verilecek. Okullardaki kantin işletmecilerinin bu kurallar çerçevesinde, hijyenik koşullar altında, sağlıklı gıda satışı yapmalarını ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine yardımcı olmalarını temenni ediyoruz."

Gıda mühendisi Türkan Karakaş ise, güvenilir gıda, gıda hijyeni, gıdalarda muhtemel tehlikeler, gıdaların bozulması ve bozulma nedenleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolanması ve muhafazası, gıdaların servis ve satışa hazırlanması konularında bilgiler verdi.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA