Şeker Kanunu’nda Değişiklik Tasarısı”na Tepki

Şeker-İş Sendikası Erzurum Şubesi, “Şeker Kanunu’nda Değişiklik Tasarısı”na tepki gösterdi.

Şeker Kanunu’nda Değişiklik Tasarısı”na Tepki
Erzurum Şeker Fabrikası’nda, sendika üyesi işçiler tarafından “Şeker Kanunu’nda Değişiklik Tasarısı” ile ilgili basın açıklaması yapıldı. İşçiler, ellerindeki pankartlarla tasarıya tepki gösterdi.

İşçiler adına açıklamada bulunan Şeker-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin , “Doğrudan veya dolaylı olarak 2 milyon kişiye istihdam sağlaması gibi hususlar göz önünde bulundurulduğunda, şeker pancarı tarımı ve pancar şekeri üretiminin sürdürülebilirliğinin ülkemiz açısından taşıdığı önem göz ardı edilemez” dedi.

Keskin açıklamasını şöyle sürdürdü: “Şeker Kanunu’nda Değişiklik Tasarısı”nın sorunları çözmeyeceği gibi aleyhlerinde olduğunu savunarak, “İnsanına ve ülkesine duyduğu sorumluluk gereği sektör adına yeri geldiğinde tek başına da olsa mücadeleden yılmayan Şeker-İş Sendikası, özelleştirme ihalelerinin, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla iptal edilmesi sonrasında geleceğe dair umutlar beslemekteyken, kamuoyuna gelen Şeker Kanunu Tasarısı ile milyonları bulan pancar ailesini sarsmıştır. Bu tasarı yasalaştığı gün milyonların umudunu bağladığı pancar tarımı karanlığa gömülecektir”
Tasarıyla ilgili milletvekillerinden destek beklediklerini ifade eden Keskin, şunları söyledi: “Şeker-İş sendikası pancar ekim alanları, fabrikaları, üreticileri ve işçilerin yoğun olduğu bölgelerin meclisteki temsilcileri milletvekillerinin şeker konusunda hassasiyet ve samimiyetlerinin bilincindedir. Yöre milletvekillerinin, kendi insanlarının aleyhine bir mantıkla hazırlanan bir tasarıya onay vermeyeceklerinden emin olmakla beraber, sendikamız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inandığı doğruları ısrar ve inatla anlatmaya devam edecektir. Tasarının bu haliyle yasalaşmaması için her türlü meşru girişimde bulunacağız.”
Keskin, şeker fabrikasında uzun yıllar hizmet veren geçici işçilere kadro verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA