Kırıkkale'de Bağlarda Budama ve Aşılama Eğitimi

Kırıkkale genelinde faaliyet gösteren çiftçileri tarım konusunda bilinçlendirmek amaçlı ağaçları budama mevsiminin başladığı bu günlerde çiftçilere eğitim veriliyor. Alanında uzman ekipler, üzüm bahçelerinde budama şekillerini uygulamalı şekilde çiftçilere gösteriyor.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev alan personel tarafından kent genelinde bağcılığın geliştirilmesi açısından çiftçilere yönelik uygulamalı eğitim verildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, bağcılığın yöre çiftçileri için çok önem arz ettiğini belirtti.

Kırbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Bağlarda budama ve terbiye bağ yetiştiriciliğinde önemli konuların başında gelir. Gerek klasik bağlar gerekse modern yüksek sistem bağlarda ilk yıllarda uygulanan terbiye işlemleri, verimi ve üzümün kalitesi ile bağ omcalarının sağlığını direk etkilemektedir. Bunların yanı sıra 16 bin adet aşılı Alphonse Lavalle ve Hasandede beyazı asma fidanının dağıtımını gerçekleştirdik. Çiftçilerimizin daha kaliteli, daha verimli, ekonomik getirisi yüksek olan çeşitlere yönelmeleri sağlanmıştır. Budama mevsiminin başladığı şu günlerde ise budama konusunda İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca Delice ilçemizde eski bağ alanlarının gençleştirilmesi ve yeni bağ alanlarının günümüz tekniklerine uygun bağ tesis edilerek çoğaltılması için çalışmalar gerçekleşmiştir.''

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA