En Genç Rektörden Ücretsiz Çorba

Türkiye’nin en genç rektörü olan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, yaklaşık 9 bin öğrencinin bulunduğu üniversitede sabahları ücretsiz çorba dağıtımı başlattı.

En Genç Rektörden Ücretsiz Çorba
Kendisinin de öğrencilik döneminde yurtta kaldığını ve derslere kahvaltı yapamadan gittiğinden dolayı çektiği sıkıntıyı öğrencilerinin çekmemesi için “Seher Çorbası” adında ücretsiz çorba uygulaması başlattıklarını belirten 40 yaşındaki Prof. Dr. Orbay, “Sabah derslerine çoğu zaman kahvaltı yapmadan gitmek zorunda kalıyordum. Bu da ister istemez derslerde başarınızı, derslere olan ilginizi azaltıyor. Zaten bu uygulama bizim öğrencilikte çektiğimiz problemlerin ya da gördüğümüz problemlerin çözümüne odaklı. Öğrencilerle aramızda kuşak farkı çok fazla olmadığı için onların hangi duygu ve düşüncelerle hareket ettiğini, idareden neler beklediğini biliyor ve ona göre yönetin anlayışı sergilemeye çalışıyoruz” dedi.

Haftanın 5 günü menüde farklı çorbaların yer aldığını anlatan Orbay, yemekhanede öğrencilere kendi elleriyle çorba dağıttı.

Orbay, uygulamanın üniversite kaynaklarıyla finanse edildiği için Türkiye’de ilk olduğunu vurguladı.

Çorbalarını kaşıklayan öğrenciler de uygulamadan ve üniversite yönetiminin icraatlarından memnun olduklarını söylediler .
Kaynak: İHA