Uşak Defterdarı Kırım Açıklaması

Uşak Defterdarı Abdullah Kırım, kamuoyunda 2B yasası olarak bilinen 6292 sayılı kanun ve bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasını içeren 6111 sayılı kanun kapsamındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda açıklama yapan Defterdar Kırım, kamuoyunda 2/B yasası başvurularının 28 Ocak'ta sona ereceğini, il genelinde 2B vasfını taşıyan 858 parsel bulunduğunu belirtti.

Kurum şunları söyledi:

''2B vasfını taşıyan toplam alan 5 milyon 978 bin 442 metre kare. En fazla 2B arazisi Sivaslı ilçemizde. İl genelinde 2B arazisi kullanan bin 384 kişi var. Bugüne kadar bunların yüzde 15'i müracaatta bulundu. 2B arazisi kullanan vatandaşlarımızın bu fırsatı kaçırmamasını tavsiye ediyoruz. Bu arazileri vatandaşlarımız rayiç bedelin yüzde 70-i ödenerek sahip olabilecekler. Peşin ödeme yapılması durumunda ise yüzde 20 indirim uygulanacak. Uzun yıllardan beri çözüm bekleyen bir sorun olan 2B arazileri bu uygulama sayesinde çözüme kavuşacak. Mağdur olan vatandaşlarımızın da zaten kullandıkları bu arazileri mülklerine geçirme imkanı bulacaklardır.''

Muhabir: Soner Kılınç / Hüseyin Bağış

Yayıncı: Tolga Albay
Kaynak: AA