Üreticilere Koyun ve Koç Dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, damızlık koyun yetiştiriciliği projesi kapsamında üreticilere koyun ve koç dağıttı.

İl Müdürlüğü'nde düzenlenen törende, Delice ilçesine bağlı Büyükavşar beldesi ile Doğanören, Yaylayurt, Kutoğlu, Arbişli, Küçükavşar ve Derekışla köylerinde tarımsal kalkınma kooperatifine üye 100 üreticiye, 50 Kangal Akkaraman ırkı koyun ve 50 koç dağıtıldı.

Törene katılan Vali Hakan Yusuf Güner, kooperatif üyelerinden, damızlık koyun yetiştiriciliğini diğer çiftçilere de anlatarak, üretici sayısını artırmalarını istedi.

Büyük illerden Kırşehir'e gelen bazı kişilerin koyun üreticiliğine başladığını ifade eden Güner, şöyle konuştu:

''Ankara, İzmit, İstanbul'dan gelen 10 vatandaşımız, hayvancılık projesinden gelir elde etmek için Kırıkkale'ye geldi. Ankara, İstanbul, İzmir gibi illerimizin geliri olmayan aileler için cazibesi kalmadı. Buradan ailelerimize çağrıda bulunuyorum, gelin kooperatiflerimizle temasa geçin, damızlık koç, koyun verelim, hayvancılıkla uğraşın gelir elde edin.''

Vali Güner ve beraberindekiler, törenin ardından, Ahiler Kalkınma Ajansı'nca kabul edilen, kadın çiftçilere yönelik örtü altı sebze yetiştiriciliği projesi kapsamında açılan demonstrasyon alanını gezdi.

Yetişen ürünlerin tadına bakan Vali Güner, Kırıkkale'nin sebze üretimi konusunda Antalya'dan hiçbir farkı kalmadığını söyledi.

Muhabir: Emrah Yaşar

Yayıncı: Mustafa Yıldız
Kaynak: AA