Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da Çocuklarla Halay Çekti, Masa Tenisi Oynadı ve Uçurtma Uçurdu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çocukken hiç uçurtma uçurmadığını, şimdi ilk defa uçurduğunu söyledi.

Şimşek, kendi doğduğu köy Arıca'da Süryani takımı ile maç yaptıktan sonra Hasankeyf ilçesine geçti. Burada Kitap Kumbaram çadırını ziyaret ederek, eşi Esra Şimşek'le halk oyunu ekipleriyle beraber halay çekti.

Ardından Batman il merkezinde geçen Şimşek, Atatürk Park'ında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte masa tenisi turnuvasında dereceye giren sporcularla masa tenisi oynadı. Şimşek daha sonra, masa tenisi turnuvasında dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

Ardından Kuyubaşı Köyü yakınlarında bulunan Batman Üniversitesi yerleşkesinde yapılan uçurtma şenliği etkinliğinde yaptığı konuşmada, kendi köyünde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği kapsamında Süryanilerle maç yaptığını anımsattı.

Eşi ile uçurtma uçuran Şimşek, ''Ben de çocukken hiç uçurtma uçurmadım, şimdi ilk defa uçuruyoruz'' dedi.

Arıca Köyünden sonra Hasankeyf ilçesine geçtiğini anlatan Şimşek, şöyle devam etti:

''Burada okulda öğrencilere kupon para veriliyor. Bu paralarla ayın sonunda kitap alıyorlar. En çok kitap okuyan öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye edeceğiz. Atatürk Parkı'nda masa tenisi turnuvası, resim sergisi, judo gösterisi ve bir mağazanın da açılışına katıldık. Bizler gelip geçiyiz fakat bu kampüs Türkiye'nin en güzel kampüslerinden biri olacak. 150 kilometrelik göl ve o göle nazır muazzam güzel bir mükemmeliyet merkezi kuruyoruz. Tüm bunları fırsat eşitliği için yapıyoruz. Önemli olan ülkemizin huzuru, birlik, beraberlik ve kardeşliğidir, bunun pekişmesidir. İnşallah başarılarınız sayesinde bu ülke çok daha ileriye gidecektir. Geçen gün Adana'daydım oradan İstanbul'a geçtim. 410 işadamına Batman'a neden yatırım yapılması gerektiğini anlattık. İnşallah buraya gelip yatırım yaparlar.''

Daha sonra, Balpınar beldesine geçen Şimşek, beldeye bağlı Yeniköy köyünde salatalık yetiştirilen serada incelemelerde bulunarak, bilgi aldı.

Şimşek ve eşi Esra Şimşek yol boyunca çocuklara oyuncak dağıttı.

Kaynak: AA